· 2020. október 22. 45

Hamarosan leleplezik az új Yamaha MT-09-et

Valami közelít...

Arra utal az új szlogen, hogy nagyobb erőforrást kap és izmosabb lesz a 2021-es Yamaha MT-09, miközben jelentősen csökken a károsanyag-kibocsátása, hogy megfeleljen az Euro5 előírásainak.
Köztudott, hogy 2020. január elsején életbe lépett a korábbinál szigorúbb, Euro5-ös környezetvédelmi norma, amit minden Európában forgalmazott nagymotornak teljesítenie kell. Röviden úgy lehetne összefoglalni az új szabályozás lényegét, hogy jelentősen csökkent a szénmonoxid-kibocsátás maximális mértéke, emellett legalább 40%-kal mérsékelni kell a motorkerékpárok teljes szénhidrogén-kibocsátását. Továbbá az Euro5-ös minősítés megköveteli a részecskeszám (PM) felső határértékének betartását, sőt kötelező a kopogásos égés ellenőrzése is, hiszen nagymértékben növeli az erőforrás károsanyag-kibocsátását.
{{articleGallery[27462].caption}}
Ezt legtöbbször a vezérlés módosításával (pl. BMW Shiftcam) vagy nagyobb összlökettérfogattal (Honda Africa Twin Adventure) érik el a gyártók, de nemrég felmerült a feltöltő bevetése is a Honda sorkettes, HRC-technikán alapuló erőforrása kapcsán.
A pletykák szerint a Yamaha a hengerűrtartalom növelésére voksolt, így a korábbi 847 helyett 890 és 900 köbcenti közötti sorhármassal dobja piacra az új MT-09-et. Az első kisfilm máris megjelent a modellről, bár ahhoz képest igencsak titokzatosak a japán sajtósok, hogy egy héten belül minden részlet kiderül az újdonságról. Mindenesetre a „New Power from the Darkness” szlogen arra utal, hogy nemcsak tisztább üzemű, hanem erősebb is lesz az új MT-09, melyet október végén hivatalosan is bemutatnak, s a pletykák szerint az MT-10-ből is új változat érkezhet a következő hetekben.