· Képek: Pixabay és INNOVV · 2019. december 6. 11

Menetrögzítő kamerák az Innovvtól

Fusson a szalag!

Se szeri se száma a veszélyes, esetleg tettlegességig fajuló vagy balesettel végződő konfliktusnak, amikor jó lenne felvenni az eseményeket. Emellett a klassz kirándulások, izgalmas túrák emlékét is biztos szívesen megőrizné minden motoros. Ma már nem ördöngösség a menet közbeni képrögzítés, csak találjuk meg hozzá a megfelelő eszközt!
Ma már számos cég termékei fellelhetők a piacon, most azonban az Innovv akciókameráiról lesz szó, melyek a legprofibbak közé tartoznak.

Motorra szerelhető kameraszettek az Innovvtól

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a tekintélyes rajongótáborral büszkélkedő Motorcycle.com online magazin beválasztotta kameráikat az „Ingázók leghasznosabb felszerelései" közé. Az Innovvnál régóta fejlesztenek kifejezetten motorosoknak szánt felvevőket, nem véletlen, hogy a legtöbb szakújság tesztjén rendre kiválóan szerepelnek a termékeik. Ráadásul többféle felhasználási célra is kínálnak megoldást, így nem nehéz kiválasztani, melyik illik az igényeidhez.
{{articleGallery[24084].caption}}
Kezdjük talán az egyszerűbbel, a C5 modellel. Rögtön az elején leszögezhetjük, hogy az egyszerűség itt nem minőségi jelző, csupán azt jelenti, hogy annak is megfelel ez a profi szerkezet, aki nem készletben gondolkodik, hanem egyetlen kamerát venne, és nem szánna túl sok pénzt a beszerzésre. A C5 egy kisméretű, modern formatervvel megáldott, alumínium tokba ültetett felvevő, mely jól tűri az időjárás viszontagságait és a rázkódást.
{{articleGallery[24083].caption}}
Mindezek tetejébe a kamera és a hozzá tartozó számos alkatrész szintén teljesen vízálló, nem mellesleg lencséje esőben is rögzíti az eseményeket, azaz az sem árt neki, ha éppen szakadó esőben utazunk vagy saras terepen teszteljük motorunk – és magunk - képességeit.
{{articleGallery[24080].caption}}
A kamera mellé hasznos felfogató kellékeket is kap a vevő, ezáltal pillanatok alatt elhelyezheti a motoron vagy sisakján. Mivel a delejt a motorkerékpár akkumulátoráról szerzi, így nem merül le menet közben, s a töltés sem rabolja az időnket, azaz tuti nem maradsz le a legjobb videókról a megfáradt akksi miatt.

Használhatod bizonyítékként a felvételt?

Megannyi félreértés kering a világhálón azzal kapcsolatban, hogy egy baleset után vagy akár csak vitás közlekedési helyzetben bizonyítékul szolgálhat-e a sisakkamera felvétele. Nos, a tévedések alapja, hogy tavaly januárban új Polgári Perrendtartás lépett életbe, ami kimondja, hogy a személyi jogokat sértő vagy jogsértő módon rögzített videó nem lehet bizonyíték egy perben. Nos, ez alapvetően igaz, viszont a gyakorlatban igenis mérlegelnie kell a bíróságnak, hogy arányban áll-e a jogsértés az ügy felderítésében nyújtott segítséggel. Tehát egy jól kivehető rendszám vagy arc nem zárja ki, hogy videó bizonyítsa az igazad, főleg, ha ez az egyetlen esély a baleset vagy vitás helyzet rekonstruálására. Ráadásul ez csak a bírósági szakaszra vonatkozik, tehát helyszínelésnél egyértelműen kapóra jön, ha vétlen félként próbálod kiharcolni az igazadat. Arról nem beszélve, hogy legtöbbször el sem kell jutni eddig - ha füllent a másik fél a balesetről, elég csak megmutatnod a kamerát, és rögtön jobb belátásra tér…

A C5 tulajdonságai igazak a K2-re is, ez azonban egy teljes csomag, melyben két profi, vízálló kamerát találunk, ennek okán nemcsak a motor előtti területet, hanem a mögöttünk zajló eseményeket is szemmel tarthatjuk. Sőt, beépített GPS-ének köszönhetően rögzíti az útvonalat és a motor sebességét, mi több, a hozzá tartozó mobilalkalmazásnak hála térképén követhetjük és bárkivel megoszthatjuk a bejárt útvonalat.
{{articleGallery[24085].caption}}
Azt se feledjük, hogy - beállítástól függően - indulás után tíz másodperccel akár magától is elindulhat a képrögzítés, s a rendszer támogatja a körkörös - loop recording - felvételt, tehát ha betelik a memóriakártya, az új történéseket a legrégebbi felvételek helyére menti tovább. És itt nem pár órás snittekről beszélünk: egy kártyára akár 15-20 órányi felvétel is mehet!
Bárhogy is, a C5-höz és a K2 szetthez is választhatunk hasznos tartozékokat a forgalmazónál, így például 128 gigás memóriakártyát, külső tápellátást biztosító powerbanket vagy motoros dupla USB-foglalatot, külső mikrofont.
Mindenkinek azt ajánljuk, hogy keresse fel az Innovv magyar honlapját, ahol a hasznos termékismertetőket és a márkával kapcsolatos legújabb híreket is megtalálhatod, sőt tesztvideókat is láthatsz a C5-ről és a K2-ről!