· Képek: Santitom007 és Police.hu · 2019. október 1. 52

Fókuszban a bajnai szerpentin

Tábla és záróvonal - mi kell még?

Ha évente harminc-negyven baleset történik egy rövid szakaszon, és ennek harmada egy kanyarban, akkor arra a rendőrök is felfigyelnek. A bajnai szerpentinen motorozóknak üzentek a zsaruk.
Olyan sok motorbaleset történt a híres-hírhedt 1119-es úton, Héreg és Bajna között, hogy a rendőrök is tollat ragadtak, és elmondták, hogy látják ők a helyzetet. Először is a tények: havonta átlagosan három személysérüléssel járó ütközéshez riasztják őket a 1119-esre, ráadásul csak idén nyolc motoros dobta el a gépet a 17-es kilométerkő melletti kanyarban. Érdekesség, hogy maguk a rendőrök táblázták ki a veszélyes kanyart, hogy különösen figyeljenek a motorosok, de az utóbbi napok ütközései arra utalnak, hogy ez sem elég.
{{articleGallery[23331].caption}}
Csak múlt szombaton négyen estek el itt, igaz, közülük csak ketten voltak okozók, míg másik két motoros vétlen félként keveredett bele. Előbb átsodródott egy motor a fent említett kanyarban, nekiütközött a szembejövő VFR-nek, míg a Honda mögött érkező motoros túl erősen fékezett, hogy elkerülje az ütközést, és ezért csúszott el.
{{articleGallery[23329].caption}}
Alig krétázták fel a helyszínt, máris újabb motoros kottázta el - ő a jobboldali padkára sodródott, elvesztette az uralmát a gép felett, és mivel megsérült, rendőrt, mentőt kellett hívni hozzá.

Makacs számok...

- Csak idén októberig huszonöt személyi sérüléssel baleset történt a 1119-esen, ezek közül nyolc Bajna és Héreg között, az említett útkanyarulatban, a 17-es kilométerszelvénynél. Az utóbbiak mindegyikét motorkerékpáros okozta, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ugyanezen a szakaszon további öt esetben vétlen fél volt a motoros. Viszont az ütközések oka állandó: mindegyik esetben a túlvállalt tempó vezetett ütközéshez vagy kicsúszáshoz - tették hozzá a rendőrök.