· 2020. március 19. 109

Több motorbaleset történt az országban

Fekete csütörtök

A kora nyárias meleg hatására egyre több motor van az utakon, és sajnos megszaporodott a balesetek száma is. Számos esethez riasztották már a rendőröket: motorosgázolás és önhibából fakadó kicsúszás is akadt.
Hajnali fél hatkor történt az első karambol Ezstergomban, a Látóhegyi úton. Itt a gyárudvarra bekanyarodó autós nem vette észre, hogy szemből motoros érkezik - a balesetben a motor vezetője nyílt törést szenvedett. Azóta megműtötték, és elmesélte az az InfoEsztergomnak, hogy az autós egyből elismerte a hibáját, ám azt nem tudta megmondani, hogy miért kanyarodott a közeledő motor elé.
{{articleGallery[24862].caption}}
Kora délután pedig Szigliget és Hegymagas között történt baleset, ahol egy 125-ös Honda vezetője sodródott le az útról, és villanyoszlopnak ütközött. A 7318-as számú úton történt ütközésben a motort vezető negyvenéves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Gyorsabbak, de nem gyorshajtók

Éppen nemrég nyilatkozták a rendőrök, hogy a szezonkezdet különösen veszélyes időszak a motorosok számára, és különösen a fiatalok vannak veszélyben - a motorbalesetben megsérültek, valamint elhunytak 70 százaléka 35 év alatti.
{{articleGallery[24863].caption}}
Egyben felhívták rá a figyelmet, hogy a lakott területen történt, személysérüléses motorbalesetek gyakori oka, hogy az autókkal párhuzamosan, azok holtterében haladó motort fellökik sávváltás közben, és másik járműnek vagy tereptárgynak csapódva sérül meg a vezető. Ugyanakkor azt is kiemelték, hogy kár egy-egy momentumból megítélni a motorosokat, hiszen városban akkor is dinamikusabbak az autóknál - a kétkerekűek sajátosságai miatt -, ha közben nem követnek el gyorshajtást.