Előre szólnak a zsaruk, hogy idén nagyjából folyamatos lesz a jelenlétük – hétközben és hétvégén is – a legnépszerűbb szerpentineken. Valószínűleg azt szeretnék megelőzni, hogy még több panasz érkezzen a lakóktól, polgármesterektől, és csírájában elfojtsák az olyan légből kapott ötleteket, hogy fekvőrendőrökkel lassítsák le a szerpentinező motorosokat...

Fokozott motoros ellenőrzés a hegyekben

Kicsit sem véletlen, hogy éppen a Balaton, Mátra, Mecsek, Nógrád, Pilis, Veszprém és Zalaegerszeg környékére összpontosítanak, hiszen itt találkozhatnak a legtöbb motorossal nyáron.

Természetesen motoros rendőrök végzik az ellenőrzést, elvégre ők jobban ismerik a kétkerekű gépeket, egyszersmind a motorosokat is, mint autós kollégáik. Talán emlékeztek, a volt motorosrendőr, Borsody Ákos is arról mesélt a korábbi interjúban, hogy gyakran elég volt két jó szó, és a motoros jobb belátásra tért, például leszedte a rendszámról a „véletlenül” odacsúszott láncot, és már nem is volt szükség bírságra.

motorosokat-ellenoriznek-a-matraban-pilisben
Arról is meséltek a motorosok, hogy több helyen láttak dB-mérést, de – az osztrák és német példával ellentétben – inkább csak figyelmeztették őket, ha pár decibellel túllépték a határértéket

Egyébként jellemző, hogy a zsaruk százból csak öt-hat esetben találnak olyan szabálytalanságot, ami miatt nem engedhetik el a motorost egy ejnye-bejnyével. Ideje hát felkészülni a razziára, még ha a „felkészülés” ez esetben csak annyit jelent, hogy a motor nagyjából alkalmas legyen egy sima műszaki vizsgára és ne jogosítvány nélkül vezesse az ember.