A MotorcyclesData számolt be a szenzációs hírről, miszerint idén már egymillió új motort és robogót értékesít a 2014-ben alapított NIU. A vállalat sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy Kínában elképesztő mennyiségben találnak gazdára a környezetbarát, nullemissziós motorok, s ezt olyan hatékonyan használta ki a NIU, hogy

jelenleg hazájában az öt legnagyobb motorgyártó között jegyzik, beleértve a benzines és elektromos járműveket előállító cégeket is.

NIU: az egymillió eladott motor csak a kezdet

Ráadásul ez az elképesztő mennyiség sem elég az összes megrendelés teljesítésére, ezért napjainkban éppen bővítik a NIU üzemeit, hogy megduplázzák az évente legyártható motorok számát.

niu-egymillio-motort-keszit-evente
Már Budapesten is az utcakép részei az elektromos motorok, melyek a környezetbarát működés mellett az egyforintos kilométerköltséggel is sokakat meggyőznek, hogy ne autóval, hanem hangtalan robogóval ingázzanak

A nagy érdeklődést és a hatékony fejlesztést látva úgy nyilatkoztak a már itthon is elérhető NIU vezetői, hogy 2022-ben már kétmillió (!) új robogót és motorkerékpárt adnak át az új tulajdonosoknak, beleértve a cég hamarosan érkező, első nagymotorját, a többféle teljesítményszinttel kapható RQi-t.

niu-egymillio-motort-keszit-evente
A következő nagy dobás: a NIU RQi GT

Az egymilliós mérföldkő mellett egy másik jubileumot is ünnepelnek a cégnél, ugyanis az eddigi vásárlók összesen 10 milliárd (!) kilométert tettek meg a tisztán elektromos hajtású motorokkal. Ha csak szerény, 50 g/km-es károsanyag-kibocsátással számolunk egy-egy robogónál, ezzel akkor is 500 ezer tonna CO2-kibocsátástól óvták meg a Földet.