A japán vállalat ezúttal is jelen lesz a a 2019. január 8 és 11. között zajló CES-en, ahol bemutatkoznak új gépeik és fejlesztéseik. Egyebek mellett kiállítják, mi több, valós élethelyzetekben mutatják be a Honda Autonomous Work Vehicle prototípusát, szemléltetve, hogy a négykerekű ATV-k miként kombinálhatók az egyre kifinomultabb autonóm technológiákkal.

onvezeto-atv-a-hondatol-20461
Az önjáró ATV tájékozódása minden eddiginél pontosabb, ugyanis GPS- és szenzoralapú rendszerével szinte bármilyen környezetben otthonosan mozog. Természetesen az sem okoz gondot, ha sok-sok felszereléssel megpakolva vetik be, tekintve, hogy a járműre rögzített sínekkel csaknem a végtelenségig bővíthető szállítókapacitása
A Honda tengerentúli K+F központjában tervezett koncepció célja, hogy hatékonyabbá, egyszersmind biztonságosabbá tegye a kereskedelemben és szolgáltatóiparban végzett munkákat, miként a katasztrófavédelem emberei is nagy hasznát vehetik például sérültek felkutatásánál vagy tűzoltásnál.
onvezeto-atv-a-hondatol-20460
Napjainkban is zajlik az Autonomous Work Vehicle tesztje. Egyebek mellett Észak-Karolina hatalmas napelemparkjaiban, a kaliforniai mezőgazdasági kutatóintézetben és a coloradói erdőtüzeknél tették próbára
Nem kérdés, hogy a Honda önjáró gépe simán eljut a legelhagyatottabb helyekre is, hiszen kiforrott ATV-alvázra épül, három évtizede folyamatosan tökéletesített, elpusztíthatatlan négykerékhajtása pedig könnyedén megbirkózik a kemény terepekkel.