A korán érkezett havazás dacára idén is pirosba öltöztek a dél-dunántúli motorosok:

A szervezők így emlékeztek vissza közösségi oldalukon a 2023-as Mikulás-gurulásra:

– Tegnap este, mikor kinéztünk az ablakon és megláttuk, hogy szakad a hó... na, akkor ennyi, gondoltuk, itt nem lesz holnap DDME motoros Mikulás gurulás. Aztán jött a reggel, a viharos szél felszárította az utakat, igaz 0 fok lett, de azt ígérték, jobb lesz délre, talán 1-2 fok is lehet... biztos jönnek majd motorosok. Így is lett: 10:30-kor egymás után érkeztek a mikulásruhába öltözött motorosok, hogy végigguruljanak Pécs utcáin a hagyományos rendezvényünkön. Végigjártuk szokásos útvonalunkat, ellátogattunk a pécsbányatelepi gyerekekhez, a Pécs Plázához és természetesen Pécs főterére, a Széchenyi térre is, ahol már decemberhez képest nagyon szuper idő, napsütés fogadott minket.

pecs-mikulas-motoros-felvonulas

Rengetegen voltak a főtéren és nagy örömmel fogadták érkezésünket, készültek a fotók, mosolyogtak kicsik és nagyok, szétosztogattuk az ajándékokat és nem maradt el a szaloncukorbombázás sem. Az integető gyerkőcök között újra elindultunk, hogy meglátogassuk és vigyünk egy kis ajándékot a kozármislenyi az Élet-esély Autistákat Segítő Egyesület fiataljainak. Hát, erről nehéz bármit is írni: ekkora szeretetet talán még nem kaptunk, mint ahogy ők fogadtak minket. Köszönjük, biztos nem utoljára találkoztunk veletek.

pecs-mikulas-motoros-felvonulas

Szeretnénk megköszönni azoknak a motorosoknak, akik ma velünk gurultak, motorra ültek, sőt eljöttek akár 40-50 kilométerről is, és a hozott ajándékaikkal, motorjaikkal, mikulásruháikkal mosolyt csaltak a gyerekek arcára. Igen hideg volt, de elköszönéskor mindenki azt mondta: köszi, ez jó volt, jól sikerült! És mint mindig, hatalmas köszönet a Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület motorosainak, akik segítették és vigyázták rendezvényünk biztonságát. Reméljük mindenki biztonságban hazaért, köszönjük hogy velünk – írták a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület oldalán.