Az első félévben 107 911 darab kék-fehér logót viselő motort talált gazdára, ami jóval több, mint a tavalyi vagy tavalyelőtti eredmény, egyben új csúcs a cég történetében. Ne feledjük, hat hónap alatt kelt el ennyi BMW, pedig nem is olyan régen még az évi 100 ezer darabos mennyiség elérése volt a társaság célja.

Rekordot döntött 2021-ben a BMW Motorrad

A hírt leközlő MotorcyclesData kiemelte, hogy 2021 első negyedévében – a korlátozások miatt – kifejezetten nehéz helyzetben voltak a motoros cégek, ezért különösen nagy eredmény, hogy a BMW a második negyedévben ilyen elképesztő növekedést és új rekordot ért el.

Egy év alatt több mint negyedével növelte eladásait a BMW Motorrad

A márka új modelljei különösen Európában keresettek, de 2020-hoz viszonyítva gyakorlatilag minden kontinensen nőtt a forgalom. Az eladott motorok több mint fele az öreg kontinensen talál gazdára, és az is komoly fegyvertény, hogy Kínában még soha nem vettek ennyi BMW motorkerékpárt (11 788 db), mint idén.

rekordot-dontott-a-bmw-motorrad-2021-ben
Az örök kedvenc GS megannyi országban vezeti a motoros eladási listákat, így Magyarországon is. Itthon többet adtak el belőle, mint bármelyik motorból vagy robogóból...

Kétségtelen, hogy továbbra is a boxermotoros modellek teszik ki a vállalat forgalmának többségét, s azon belül is az örök bestseller R 1250 GS a legkeresettebb. Azonban az európai és hazai statisztikákat megnézve feltűnő, hogy milyen sok modelljük dobogós vagy éppen listavezető az eladási listákon. A crossover és túraenduró kategóriát természetesen a GS vezeti (egyben ebből adtak el a legtöbbet az összes itthon forgalmazott robogó és motorkerékpár közül!), a harmadik legkelendőbb sportmotor az S 1000 RR, a túramotorok versenyét pedig toronymagasan vezeti az R 1250 RT.

rekordot-dontott-a-bmw-motorrad-2021-ben
Erősen kezdett az R 18 is: a többi retrómotorból összesen nem adtak el annyit, mint az új gigaboxerből

Emellett az új R 18 is magabiztosan kezdett, vezeti a klasszikus retrómotorokat tömörítő „Classic” géposztályt, mégpedig úgy, hogy többet adtak el belőle, mint a kategória összes többi modelljéből – fél év alatt 17 darab kelt el belőle Magyarországon.