· 2020. szeptember 15. 12

Világrekordot döntött a Harley-Davidson LiveWire

Észveszejtő gyorsulás

A közút után pályán is bizonyított a milwaukee-i cég villanymotorja, a Harley-Davidson LiveWire. Ha nincs korlátozva a végsebessége, még durvábbat ment volna.
Végsebesség és idő tekintetében is új csúcs született Lucas Oil Raceway pályán Indianapolisban, a Denso Spark Plugs NHRA U.S. versenyhétvégéjén. Angelle Sampey, a Harley-Davidson™ Screamin’ Eagle™ és Vance & Hines csapat versenyzője, egyben háromszoros Pro Stock kategóriabajnok ezúttal átnyergelt egy LiveWire-re és megdöntötte az utcai elektromos motorok nyolcad- és negyedmérföldes rekordját.
{{articleGallery[26882].caption}}
7,017-másodperc alatt tette meg a nyolcadmérföldet, 402 méter után pedig 11,156 másodpercet mutatott az óra, míg végsebessége 177,59 km/h volt. A negyedmérföldes idő és a sebesség ráadásul azért lett ennyi, mert a Livewire végsebessége 177 km/órára korlátozott.
{{articleGallery[26881].caption}}

Világrekorder a Harley-Davidson LiveWire

Miként Sampey megmutatta Indianapolisban, a H-D Revelation™ hajtás hihetetlen gyorsulásra képes, hiszen a LiveWire kereken három másodperc alatt éri el a 0-100 km/h sebességet, míg 100-ról 129 km/h-ra 1,9 másodperc alatt gyorsul fel.
{{articleGallery[26879].caption}}
Mivel a maximális forgatónyomaték mindig rendelkezésre áll, egészen hihetetlen érzés, bármilyen tempóról is gyorsítunk vele – mesélték a verseny után –, miként erről mi is megbizonyosodhattunk a LiveWire-teszten.