· 2018. május 6. 2

Ismét zsaruk oktatják a kétkerekűeket

Motoron is biztonságban!

Alighogy elkezdődött a szezon, gombamód szaporodtak az ingyenes vezetéstechnikai tréningek is, de a sorozatnak nincs vége - ezúttal a hevesi rendőrök segítenek a motorosoknak.
A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szakemberei eltökélték, hogy idén is hozzájárulnak a kétkerekűek tanításához, fejlesztéséhez, s ennek kézzelfogható eredményeként már be is jelentették, hogy jövő hét végén, május 12-én, reggel kilenctől Egerben tartanak oktatást. A Heves Megyei Kormányhivatal Nagylapos úti rutinpályáján zajlik a rendezvény, ahol motoros járőrök adják át szerteágazó tudásukat a résztvevőknek, mi több, a pályáról lehajtó motorosok ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamon is részt vehetnek.
{{articleGallery[17973].caption}}
Az egyenruhások most is kiemelték, hogy ilyenkor tavasszal vajmi keveset számít a korábban megszerzett rutin, érdemes hát a hosszú téli kihagyás után a tapasztaltabbaknak is ellátogatni egy-egy tréningre. - Mivel a motorbalesetek jelentős része vezetői hibából következik be, ezért nem kérdés, hogy a megfelelően elsajátított vezetési technikák szó szerint életet menthetnek - tették hozzá. Az eseményről további részletek a Rendőrség honlapján olvashatóak.