Néhány napja már foglalkoztunk a témával, hogy a forgalmi engedéllyel nem rendelkező robogósoknak mennyit is kell fizetnie a kutakon. Elméletben nem hatósági áron tankolnak, de a gyakorlat azt mutatta, hogy a legtöbb töltőállomáson rugalmasan kezelték a kérdést és bármilyen igazoltást (pl. biztosítási kötvényt) elfogadtak arról, hogy hazai motorról van szó.

roboggo-hatosagi-aras-benzin
A hazai nagymotorok tulajdonosai is 480-ért tankolhatnak, leszámítva persze a céges járműveket

Hogy egyértelműsítse a helyzetet, a NAV tegnap kiadott egy közleményt:

Az üzemanyag nem hatósági áras termék, ha külföldi rendszámú jármű vagy nem természetes személy üzemelteti a  járművet (a taxik kivételével) vagy nem az üzemanyagtöltő állomáson töltött jármű üzemanyag tankjának töltése céljából értékesítik. A közúti forgalomban részt vevő, de forgalmi engedéllyel nem rendelkező robogók, azaz segédmotoros kerékpárok esetében nem értékelhető az érintett személyek hátrányára, hogy a forgalmi engedély – mint teljesíthetetlen feltétel – hiányában nem állapítható meg az üzemben tartó személye. Ez tehát azt jelenti, hogy a robogósokat hatósági áras, azaz 480 forintos üzemanyaggal kell kiszolgálni. 

Aki tehát robogóba tankol és a teljes árat szeretnék kifizettetni vele, csak mutassa meg ezt a cikket, hiszen a NAV állásfoglalása alapján egyértelmű, hogy a segédmotorosoknak is jár a hatósági áras, 480 forintos benzin.