· Képek: MTI · 2019. december 5. 11

Sebestyén Peti a Toth Teammel folytatja a vb-n

Egy kis hazai

Ízlelgessük az új nevet: Oxxo Hungary Yamaha-Toth Team, melyben ráadásul egy magyar pilóta, Sebestyén Peti versenyez 2020-tól. Már a második évben dobogós helyekért küzdene az új alakulat.
Új, magyar csapatban és Honda után immáron Yamahával folytatja pályafutását a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában Sebestyén Péter, aki az idei összetett 11. hely után jövőre az első hat közé szeretne kerülni. Nem titkolt célja, hogy három éven belül a világbajnoki címért küzdhessen a hatszázas géposztályban.

Sebestyén Peti a Oxxo Hungary Yamaha-Toth Teamnél

- Idén voltak nehézségeim, az év elején, Ausztráliában elért nyolcadik hely ugyanakkor nagy motivációt adott a szezon további részére, de hiába gyorsultam, a technika sajnos nem volt megfelelő a jobb eredmény elérésére - nyilatkozta Sebestyén, utalva arra, hogy eddigi csapata, a CIA Landlord Insurance Honda nem tudott a számára igazán versenyképes motort biztosítani. - Természetesen sokat várok a Yamahától, de önmagában a motor nem hoz változást: ahhoz a csapat minden tagjának hozzá kell tennie a saját tudását, és akkor jó eredményt érhetünk el - fűzte hozzá.
{{articleGallery[24075].caption}}
A kamion Európa-bajnokságról ismert Oxxo Hungary és a több évnyi vb-tapasztalatot felhalmozó Team Toth egyesülésével jött létre az új magyar csapat, amely jövőre Peti versenyzését segíti. A sportszakmai és a technikai felkészülés Tóth Imrének, a Team Toth csapatfőnökének a feladata lesz, miközben Sárosi Brúnó, az Oxxo Hungary csapatvezetője egyéb feladatokat lát el.
{{articleGallery[24074].caption}}
A sajtótájékoztatón kiemelték, hogy a jövő évre kitűzött összetett hatodik hely mellett a lehető legjobban szeretne összeszokni a csapat, hogy 2021-ben már dobogós eredményt ünnepelhessenek, a végső cél pedig az, hogy 2022-ben világbajnoki címért harcolhasson az alakulat 25 éves versenyzője.