Idén március 16-án éjfélig lehet befizetni a gépjárműadó első részletét – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

teljesitmeny-ado-fizetes-nav-2023
Ha télre kivonattad a forgalomból a motort, akkor csak az adó arányos részét kell megfizetned, hozzátéve, hogy a kivonás utáni első hónap elsején indul az adómentes időszak. Tehát ha például december harmadikán intézted, akkor január 1-től nem kell fizetned

Hozzátették, hogy immáron az elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linkre kattintva vagy közvetlenül a NAV-Mobil applikációban is befizethető az összeg, így nem muszáj a postán sorban állni, mint korábban.

teljesitmeny-ado-fizetes-nav-2023
A gépjárműadó a NAV-Mobil Gépjárműadó-menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is pillanatok alatt befizethető. Az applikáció letölthető a Google Playből és az App Store-ból

Hozzátették, hogy a gépjárműadó első részletét – a szerdai ünnepnap miatt – március 16-ig, a másodikat szeptember 15-ig lehet befizetni a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Átutaláskor elég az adószámot vagy az adóazonosító jelet feltüntetni a közlemény rovat elején, ha ez elmarad, akkor a NAV nem vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.