Noha a hivatalos leleplezésre még pár napot várnunk kell, a tengerentúlon máris kiszivárogtak az idén érkező Yamaha R7 végleges, egyben hivatalos képei.

Máris láthatjuk az új Yamaha R7-et

Mintha egy fogyókúrán átesett R6 állna előttünk, rövid és karcsú az új hétszázas, különösen a gömbölyded, élekkel tarkított fejidom és a parányi faridom vonzza a tekintetet.

yamaha-r7-kepei
Az erőforrás ismerős, viszont az első felfüggesztés és fékrendszer vadonatúj 

Miként arra számíthattunk, radiálisan rögzített féknyergek fogják közre az első tárcsákat, és vaskos, fordított telópár kandikál ki a formás oldal- és fejidom alól.

yamaha-r7-kepei
Szokatlan, de egyszerűségében szép az első lámpa elhelyezése. A fényszórót körülvevő, fordított trapézalak vajon a korai FZR-ek formavilágára utal?

A lengővilla nagyon hasonlít az MT-07-ben látott alkatrészre, de ebből kár lenne messzemenő következtetést levonni, hiszen az MT-re épülő modellek (pl. Tracer 700) esetében is az első lépés volt, hogy alaposan átfésülték a hátsó felfüggesztést – akkor kereken 50 mm-t toldottak bele az alkatrészbe.

yamaha-r7-kepei
Yamaha YZF-R7

A legnagyobb meglepetés, hogy a fényszóró elhelyezése nem illeszkedik az YZF modellcsalád többi tagjához, ugyanis a fejidom alá süllyesztett, dupla lámpatest helyett egy lencse került középre, a nappali menetfények közé.

yamaha-r7-kepei
Május 18-án mindent megtudunk az új R7-ről

Persze a legfontosabb adat, a modell teljesítmény/tömeg aránya egyelőre titok, de ez is kiderül május 18-án, a Yamaha R7 hivatalos leleplezése után.