· Képek: amcn.au · 2017. augusztus 3. 62

Már tesztelik az új Ténérét!

Bővül az endurópiac

Immáron biztosra vehetjük, hogy idén ősszel tényleg érkezik a következő Ténéré, az MT-07 technikájára épülő, 21-es első keréken futó gép.
Néhány szerencsés pilóta kipróbálhatta a továbbra is T7 modellkóddal jelzett, 75 lóerős, WR450 alkatrészekkel - például első felfüggesztéssel - megspékelt járgányt, mely napjainkban első nyilvános tesztköreit futja:
{{articleGallery[14756].caption}}
Mint kiderült, teletankolva is csupán 185 kilós motorról van szó, ám azt egyelőre nem tudni, hogy ez a valóban szériaérett kivitel, vagy a tömeg - az EU-s előírások miatt - nő-e a jövőben. A T7 nyeregmagassága jelenleg 990 mm (!), ami alighanem új rekord a kategóriában, de ez minden bizonnyal változik a gyártás megkezdéséig, hiszen egy ilyen kialakítás erősen behatárolná a vevői kört - 180 centi alattiak gyakorlatilag nem tudnák kényelmesen használni a gépet. Mindenesetre a kalandmotoros felépítés marad, hiszen egyszerű, endurós üléspozíciójú masina akad már a kínálatban, mégpedig az általunk is tesztelt és sokat dicsért Tracer 700. Szóval nem kell attól tartani, hogy egy „puha” crossovert faragnának a jelen állapotában valódi enduróból, vagyis a T7 egy valódi Ténéré lesz.