Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Halihó!

A biztosítókról: 2002.08 hóban volt egy balesetem, egy teherautó nem állt meg a stop táblánál és elütött. Rendőrt nem hívtam mert nem volt személyi sérülés. Persze nevetséges összeget fizettek a 8 hónapos Gixxer 750-re és a ruházatra. Mindent számlával igazoltam. A ruházat 3 hónapos volt. Hiába.

2003 januárjában adtam be a kerestetet, mert azt a keveset amit fizettek, azti is Novemberben tették. Persze nem írtam alá semmit, hogy elfogadom azösszeget.

2005 Májusában megnyertem a pert lső fokon. Persze a biztosító fellebezett. Most várom a másodfokú bíróság tárgyalását. S döntését. Hihetetlen.

Egyébbként azóta egy haveromnak volt balesete ahol ott voltam. Hívtunk rendőrt. Kérdezte minek amikor megegyezünk, s a hibás fél elismeri felelősségét. Most légy okos. Magyarország, 21 század. Így tovább...
Szega!!

Nekem még a tavasszal történt egy kis koccanásom kb. 800 e volt a kár. Az autós srác elismerte aláírta a papírokat tök előzékeny és segítőkész volt. A biztosítója már nem annyira....ügyvéd meg hercehurca meg kidobott pénz. a rendőri helyszínelés aranyat ér ez fix.Esetünkben néha a biztosítók kárszakértői úgy döntenek mindenféle indoklás nélkül, hogy nem megalapozott a kárigény.
A jogi vitákban a DAS jogvédő iroda tud segíteni az éves díj 7000 Huf, legalábbis 2004-ben ennyi volt.
A történet a következő: Haladok hazafelé gyönyörű szép magyar utainkon kb. 90 km/h nem siettem sehová, jön egy balos nagyon enyhe kanyar döntök szépen. Erre szemböl két autó jön, mert a baromnak pont ott kell előznie, miért ne, mert ő siet. Merre menjek, hát persze az útpadka a megoldás, az megdobja a vasat kereszbefordul és csúszik az árokban bal oldalt én meg az úton először hason aztán forogva több pozícióban. A barom visszajön szerencsémre és megkérdezi, hogy hogy vagyok, meg sajnálkozik, még majdnem meg is sajnálom. Ekkor meglátom a vasat és legszívesebben agyonverném. Kitöltjük a kárbejelentőt elismer mindent. A mocit elszállíttatom autómentővel mert sajnos a saját láb kizárva mivel mindkét villának annyi és megannyi sérülés. Hazajövök mondom a mocis haveroknak mi a szitu. Erre lehülyéznek mint állat miért nem hívtam rendőrt így nem fizet a biztosító, mert nem hiszik el, hogy ez volt. Hát majd meglátom mi lesz? Kérdésem a következő szerintetek, hogy fog alakulni a dolog? Fizet, nemfizet szőrözik e majd a biztosító? Van már valakinek ilyen tapasztalata? Köszi!
Üdv mindenkinek!! Az lenne a kérdésem, hogy a biztosito milyen alapon kéri be a törött alkatrészeket????(nem cascos eset) Ha valakinek van valami elképzelése,ossza meg velem!!!! THANKS!
Az Allianz-nál 15e/hó
mennyi a casco mostanság pl egy 600-as gépre (lopás + törés is) ?
HJa, ettől féltem. Na mindegy, végülis jövő szezonra tervezem a motorvásárlást, addig még van egy kis idejük! :(
Arra most tuti nem tudsz kötni az országban CASCO-t!
A KÖBE (Közlekedési Biztosítók Egyesülete /ha jól tudom/) jövő évre várható, hogy bevezet valami terméket, a hasonló problémákkal szembetalálkozott motorosoknak!
De ha náluk van a kötelező akkor majd értesítenek is róla!
A miskolci (hozzám ez van legközelebb) irodájuk száma: 46/413-643
De most nem lízingelt motorról van szó, hanem ha kp-ért veszek Magyarországon használt (esetleg több mint 5 éves, nem 0 km-es) motorkerékpárt, akkor szóba áll-e valamelyik biztosítótársaság veled CASCO kötésére? Mert én még nem találtam ilyet, azt tudom hogy a fritzeknél van, pl. AXA colonia, de itt Magyarországon?
De lehet használtat és újat is lízingelni CASCO nélkül! Van ahol kikötnek egy bizonyos kezdő befizetési nagyságot (általában 70%) és viheted! De nekem például CASCO nélkül ideadták 30%-os befizetésre(PostaBank)!
A kereskedőnek volt ismerőse a banknál! Megjegyezném hogy ez szinte mindenhol így megy!
Az a szörnyű hogy vásárlás után már nem tud kötni az ember!
Na de a szép Magyarországban!
Sok kereskedőnél lehet használt motort lízingelni, de nem hiszem, hogy van olyan bank, aki Casco nélkül finanszírozná a vásárlást. Bár, hogy lopásra is lehet kiegészíteni a biztosítást, vagy csak töréskárra fizet, azt nem tudom. Mindenesetre motorkerékpárra a kárrendezés sem egyszerű, ha nem haltál meg, nem tört ki a nyakad akkor nem fizetnek, vagy csak nagyon nehezen.
alianz volt
és aszthiszem 17000 ft. negyed évre
vagy 11
már nem emlékszem pontosan.
Melyik biztosítónál kötötted, és mennyi az a megfizethető?
én egy 2000-es évjáratu gilera runner-ra kötöttem cascot.
megfizethető volt.
De jó fejek! Petíciót kell írnunk, meg országgyűlés előtt tüntetni, ha használtmotorra CASCO-t akarunk kötni?
Ez az EU :(.

Most kérdezem a németektől, hogy náluk van-e valami. De úgy látszik maradnunk kell a jó öreg "lebetonozzuk a motort a villanyoszlophoz" stílusnál...
Na meg is találtam! Hú de gyors vagyok!
KÖBE-ről (Közlekedési Biztosítók Egyesülete /ha jól tudom/) van szó! Na fel is hívtam őket és valóban májusra igértek bővebb infót, de sajnos még nincs semmi változás az ügyben, sőt majd csak a jövő évre várható!
De ha náluk van a kötelező akkor majd értesítenek róla!
A miskolci (hozzám ez van legközelebb) irodájuk száma: 46/413-643
Na én már kiokosodtam a témában! Írtam még a biztosítók szövetségének is! Azt a választ kaptam hogy annira kicsi az igény a termékre, hogy nem tudná magát fenntartani, ja és megfizethetetlen lenne! Más biztosítási ágból erre nem hajlandók fordítani! Tehát ha majd többen akarnak CASCO-t kötni akkor biztos lát üzletet benne a biztosító is! De azt honnét tudják majd meg hogy kik akarnak kötni mert ilyen irányú felméréssel még nem találkoztam! :((
Van egy biztosító akik májusra igértek valamit, majd mindjárt utánna is nézek és majd megírom!
Egy cipőben játrunk. Generali Providenciát kérdeztem, és tényleg csak 0 km-sre kötnek. Többinek a honlapján jártam még csak, de csak Auto-casco-t láttam. Nem hiszem el, hogy az emberek nem akarják lopás ellen biztosítani a motorjukat....
Hát az, de még reménykedem!
Talán valaki tud valami kiskaput!
HELP!
baaaa ez szivo
Hát én is így tudtam! De a Hungáriánál ez évtől csak 0 km-esre lehet kötni! A többi biztosító nem is kötött és nem is tervezi a CASCO bevezetését, kivéve a KÖBE (Közlekedési Biztosítók Egyesülete /ha jól tudom/) aki májusra ígér valamit, de az sem biztos és semmi konkrétat nem tud még róla!
Azért is érdeklődöm mindenhol hogy hátha tud valaki valami lehetőséget!
en ugy tudom hpgy tavaly vagy miota hasznaltra is lehet mar cascot kotni (a 3 eves az meg viszonylag fiatal szoval szinte bizots hogy lehet). a hungaria az szinte tuti hogy kot, a tobbit nemtudom fel kell oket hini
A gép 2001-es évjárat! Tehát 3 éves!
a hasznalt az mit jelent ponotsan (hany eves a gep)?
Helló!
Nem tud valaki olyan biztosítót aki a kötelezőn (KGFB) kívűl más biztosítási szolgáltatást (CASCO) is kínál motorkerékpárokra (használtra is)!