Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én is azzal bírkozom most hogy az RXV-t magamhoz szoktassam de nem igazán akarja a szemét.
Nagyon sokat kell még tanulnom ehez a mocihoz de a elhivatotság meg van bennem.
Egyetértek. Én is kipróbáltam már nem egy gépet, és nem is egy volt már. De ez-az a motor, amiben úgy érzem megtaláltam az igazit. Olyan nekem ez a motor, mint ha pont nekem tervezték volna, számomra a tökéletes, rám öntötték. De sokáig szemeztem egy Yamaha 250-es Wr-el.
theo neked mikor lesz kész a motorod ?
szewa ...megjöttem oviból
Hát a 63kg-hoz nem is szabad ekkora gépet venni,felesleges és kezelhetetlen lenne számodra,meg nehéz is lenne az neked.
Ha én annyi kg lennék mint te és pályázni szeretnék 125cm 2T mocit vennék magamnak,enduróra meg egy hasonlót mint ami neked van vagy Husaberg,Husqvarna 350-est.
Azért érdekelt a téma, mert az enyém alapból 1 személyes, de két személyre van műszakiztatva. Raktam fel hátulra lábtartott (leszerelhető), és sokszor nem tudom elkerülni a két személyezést. Maci menjünk egyet kirándulni az erdőbe a motorral, nem mondhatom, hogy nem. Viszont a motort is féltem, nem akarom tönkretenni a futóművét. Olyankor mindig állítok rajta, de nem hiszem, hogy a 250-es változatában, ami két személyes, más lenne a rugó pl.
Szép motor. Sajnos nincs tapasztalatom a 650-el kapcsolatban. Nekem nagy lenne.
Mi voltunk már sokszor endúrózni a párommal, soha nem volt gond a futóművel. Igag, hogy mi ketten sem vagyunk 120-nál többek.
Ebben is lehet ám gyomaték,te istem mit tudhat.
Pont az a jó benne hogy kezelhető és ez a lényeg!
Hát én ilyent néztem ki magamnak akkoriban.
Egyébként köszi.
Nagyon jól kezelhető, kellemesen élvezhetően motorozható, fordulékony. Szerintem ez az egyik legnagyobb előnye. Könnyű a motor 105kg, és véleményem szerint a nyomatékból nincs hiány. Én 62kg vagyok, alattam egy kezes bárány, eddig még nem találkoztam olyan helyzettel, ahol a motor miatt nem tudtam volna érvényesülni, ha még is, akkor az inkább tudásom hiányosságai miatt volt. Nekem a súlyelosztással, van egy pici gondom, egy kb 2-3kg + érzek az elejében, ha ezt valamilyen formában kitudnám küszöbölni, maximálisan elégedett lennék, bár így is az vagyok.
El is hiszem,szép motorok grat hozzá!
És milyen kezelhetőségre,motorja jó nyomatékos,könnyű,mennyi kg?
Ne is kérdezd, baromi elfogult vagyok vele kapcsolatban! Nem tudok reális képet adni, egyszerűen imádom!
Teljesen igazad van!
Bár én nem fogok venni rá új rugót meg telóket az bizonyos mert az áruk horibilis összeget képvisel.
Én úgy érzem el van találva alám a gép,persze egy jobban hozzáértőnek lehet hogy más véleménye lenne!
A nagy asztalnak lehet nem mész neki, de egy enduro túrának igen. Szerintem ott is dolgoznia kell a futóműnek, pláne 170kg alatt.
Hogy vagy megelégedve a Kawa KLX300R-el?
Egy időben gondolkodtam én is a KLX650R változatán.
Zoozee jól beszél!

A gyártók nagy álltalánosságban egy átlag súlyt vesznek(álltalában 85 kg.természetesen teljes felszerelésben).
Ha ettől az értéktől bármien irányban eltér a pilóta súlya,elvileg más nyomáspontú rugókat kívánna a gátló,és ezzel egyidejűleg más beállításokat(Húzó,és nyomófokozatit)is.
A gyári "standard" rugó csak egy irányadó átlag,és külömben is hülyén nézne ki a motor nélküle
Ugyanezek vonatkoznak az első villára is.
Az viszont tény hogy egy jó futóművet összehozni,az művészet,és sok-sok év tapasztalata.
Pl.hiába van egy nagyon profi cucc a motor alatt ha nem tudod magadra hangolni!
Mivel a futómű rendkívül összetett,végtelenségig variálható és állítható,ember legyen a talpán aki tuti beállítást talál rajta minden körülmény között!
A profik nem véletlenül "Profik"

Én minden esetre a gyári "standard" rugókkal haladok(pedig 90 körül vagyok)és megpróbálok egy jó csillapítást találni mellé!A nyomófokozatot meg annak függvényében tekerem,hogy meddig dolgozoik a teló(Raktam az egyik szárra egy "O" gyűrűt .Azt felhúzom,majd megyek néhány kört,és utána megnézem hogy a porvédő meddig nyomta vissza az "O"ringet.Ha több van alul mint 5 centielveszek a nyomóból.Vagy valami ilyesmi
Elképzelhető amit mondtak,de akkor ennek a gyakorlatban is meg kellene mutatkoznia ugye?
PL:lekoppan a teló ugratásnál,nagyon puhának érezném őket.
De ez szerencsére nem így van és remélhetőleg nem is lesz így!
A két személyes motorokat (pl DR-Z400 S) általában nem használják olyan versenykörülmények között, ahol ennyire számítana a csillapítás. 2 személlyel biztos nem megy neki senki egy nagyasztalnak
Egyetértek Zozeeval! Ilyen súlynál már rugó csere.
De érdekelne, hogy vajon a kétszemélyes motorokba milyen rugót rakhatnak!? Mert ugye ott akár + 70-80kg is terhelődhet rá össz akár: 160-180kg, egy + személy felszállásánál. Az állítási lehetőség ott is adott, de nyilván ők is tisztában vannak vele, hogy ha felpattan valaki, nem feltétlen fogom átalítani az egész futóművet.
jo reggelt,
Nekem a Natixnál súlyomhoz állították a telókat de még lehet rajta keményíteni bőven.
Így most úgy érzem jó alám a gép,jól csillapít még ha ugratok is vele.
Ami most tetszik benne az a motor viselkedése,alulról egyenletesen(nyomatékosan)adja le a teljesítményét ami sokkal kezelhetőbbé teszi,hála a Millemotors szakembereinek.
Elötte hírtelen tört ki sokkal kezelhetetlenebb volt rohatul oda kellett figyelni vele.
amúgy ilyen súlyeltérésnél már rugót kéne cserélni a motoron, hogy nagyon frankón működjön és annál a súlynál is lehessen állítgatni rendesen....
keveden tudják , hogy például a ktm -nél is úgy van normál súlyra kitalálva az eredeti rugók méretezése ( azthiszem 70 és 85 kg) , hogy az eredeti rugókkal rendesen végletekig jól állítható legyen a rugóelőfeszítés és a csillapítás hozzá.......ha a pilóta súlya ettől eltér akkor rugót kell cserélni már egy 90 kilós ember esetében is.....
mert ugye ha nehéz a pilóta akkor a rugóelőfeszítést feltekerik hogy mikor ráül ne érjen le a földre a blokk és akkor már olyannyira összevan húzva arugó, hogy elveszti a rugózási jellemzőit főleg a lágy kezdeti része nyomódik össze ....de elveszti progresszivitását is hamar ezáltal ...ez mindegyiknél így van de leginkább a ktm-nél érzed leghamarább mert ott nincs himbarendszer se ami miatt még jobban romlik a progresszív viselkedés egy nagyon megfeszített teló esetén.....
majd jövök oviból és bedobom például a ktm gépkönyvből, hogy hány kilós bácsiknak milyen színű rugó kell.....de aki kilencven kiló annál már igazság szerint a gyári rugót cserélni kéne az tuti.....
Elképzelhető!
Tegnap csináltam olajcserét a gépen mára várom a váltóolajat meg az új légszűrőt,ha készenvan már mehet is a pályánkra.
Jó lenne ma délután már kipróbálni!