romaniacs nyom..lyessz.
azt hogy bénáok.. azt lehetne úgy is hogy kivágnám a vidiből a két nekifutást.. és kb20mp alatt átjutok azt látnád..de nem .. nem akartam .mert komoly volt..
10-15cm magassan a 80cm átmérőlyű fa a jó meredek úton ferdén, kifelé csúsztató állásban..... a leszakadástól , az gödörtől 20cm re lehetett csak megpróbálnui az átkelést.. amarrább ugyanis még magasabban volt a fa..mert mindt mondtottma ferde volt a függőleges iránya is és a útra merőlegessége is kifelé csúsztatta a motort....amiről oldalra kötelezően le is csúszik a gép...
de ha megmutatod..megköszönöm.. jó papi is holtig tanul
Viktor....fasza a vidi,en is jol vagyok...reggel hajnalba irany Seben,romaniacs nyomot jarunk be..majd lesz vidi..2 napos hajtas.
A vidibe lattam,hogy kinlodsz azon a nagy fadarabon....inkabb nem mondok semmit.Azt oldalrol kellett volna..majd megmutatom,direkt neked cimezett videjoval.
A gumik azok minden versenyzonek egyforma,ki mit kap es mit valaszt....de a motorok azok a nagyoknak nem szeria darabok...lehet Jarvisznak az,hogy igy is lassitsak a gyereket ,de hogy Jhonny fiunak nem gyari az is tuttko.
Nekem meg mint versenyzo ...Gomez tetszik...a piatra nemci versenyen osszetettbe csak 5 masodpercel volt jhoni 2 hejezesetol.....!
én igazándiból szegény fiatal védet sajnálom.. a lyáng védet..
őt kiszoptatták a gumival.. ha megnézitek.. mindenkinek tapad fog kicsit kapar de feljut a sziklákon.. a véd gyerek meg.. csak pörög a kerék visszacsúszik.. skubizzátok csak meg.. az egy mitasz ef gumi.. de nem tudni milyen keverékkel .. mert abból egy mintával van 3 féle keverékű gumilyuk..de az egy szar...
nem hinném hogy máés keveréket használnának.. a racerokan.. vagy más benzint vagy más 300asokat..ezek mind gyárik.. kap6ók.. ez a lényeg..
lásd a jakszi féle radirgoldent..
de amugy az egy..szar...krsiztihány nak volt ment vele egy redzsiment 10en3 déylt.és úgy lehajította mint a pinty..
bontós itt a közép goldent használja...ami szikszdélyz mintás... és neki az nagyon jól bevált..
nimi...
valami olasz robogőé az enyém is meg a bontósé is...meg goldené is.. 3 unké 3 féel márka.. mindegyik jó..csak azt kell nézni hogy elférjen.. mert ha betekered jobbra a kormányz a kor azha magassan van a villanyak üti meg.ha alacsonyra va szerelve a sárvédő üti le(ha a másik irányba van kitekerve a kormány).... 5ezerért vagy hogy van a robogó-bontóban .. ..
épp elfér az elefántfül széléig..
lefedve 5x5mm fémhálóval..és a hűtőt is jobban védi a kiszúró ágaktól, mint a kis terelő lemeze téma..
Goldentirevel mentek...azzal a dragaval ami 1 napos gumi..olyan mint a radir...fog mindenbe,raragad rendesen..a butykot el tudod 180 fokba forditani....
Az alapjarati nyomateknak a lendulet a lenyege amit ok kihasznalnak.Es ha megfigyeltetek akkor Jarvisnak az 1 ese nem is olyan rovid mint pl nekem 13/50.....Latszik hogy a felmenokbe hosszu az egyese.
ezekbe a fejkamerakba az a szar,hogy semmmi koze a realitashoz...csak 10%.
A verseny vegen a cel elott voltak azok az akadajok,gumik es kovek...egyedul Jarvis ment le a koveken egykereken es lazan..a tobbiek beestek,ugy kivoltak.
Nem istenitem Jarvist,de az a lazasag konyedseg amivel motorozik az tehetseg.
GT 216,meg Metz 6Days Extr de nem tartom kizártnak hogy ezek nem
ugyanazok mint a bolti gumik,tuti más keverékből készülnek azok amit a gyári versenyzők kapnak.Az alapjárat közeli nyomatékuk nekem hihetetlen volt.
Érdekes volt látni a két stílust. Itt a Walker mindehol gyorsabban ment még úgy is, hogy néha adtam előnyt a Jarvisnak. Meg számomra érdekes volt hallani két különböző motorbeállítást. A Walkeré jóval erőssebb hangú, pattogósabb ércesebb blokk, még alapjárat közelében is, még a Jarvisé sokkal lágyabbnak tűnik.
ini.. az olaj semilyne szinten nem szineződik el.. a kupli olaj nem olya mint a motorolaj. ha elszineződött ..akkor ott bajsága van...nem tudod olyan igénybe vételnek kitenni.. max 4-5 év alatt ha kicsit sötétedik !
ha szineződik ott valahol a rendszerben van a hiba valahol bejut a szennyező anyag..mert mondom.. ez nem szineződik az idő múlásával....itt nem dolgozik annyit mint egy telóban vagy hiraulikus rendszerekben.......
kicsit sötétebb az olaj mint kellene, akkor megnézem azt az o-gyűrűt
nekem az az sa 15 a tenere első lábaiban van, úgy is akartam cserélni veszek 2 flakonnal
köszi!
lehet nem tünt fel senkinek.. hogy 4t az a 222 kék berg.. mert a ventillátor elnyomja a kipufogó hangját..talán lehet is hallani a patakban
konkrétan hátrafullya a lábam a tank oldalán és alul kisüvitőlevegő..de ezáltal tolóerőt is kifejt amivel a kerék tapadát nélkülözve is fel lehejt jutni a sziklákon
a viccet 0,5re téve.. ez egy 12 voltos venti..természetessen gyári!... mivel minden robogó ventit gyárba csinálnak, nem is lehet más csak is gyári
és olyan levegő mennyiséget mozgat hogy a pláza giga szellőztető rendszer ventillátorjai besirnának ha megtudnák...
a ktm szivóventillátoros megoldásai.. azok még a negyede hőt sem szivják le a hűtőről ehhez képest!
dév lefelé mindég nehezebb pedig tuti lejutsz.. csak az a kérdés hány darabban.. és ezért én is izgulni szoktam nagyon.. ...
felfelé lehetne nehezebb ..de azzal nix baj.. csak ha mondjuk mész felfelé aztán.. meg pörögsz visszafelé
ini...
nekem is volt ilyen..
mikor az alsó munkahengerből felködölt a kis óringen keresztül a motorolaj.. és szinezte a hidro olajat..sötétitette.. aztán kipuhult .. aztán mire rályöttem hogy azért setÉtedik mert alulról!baxa össz a motorolaj.. addigra jópárszor végigjátszottam ezt az egészet...
mert lecseréltem és sokáig jó volt aztán csak elszinezte ..csak bepuhult ha már kicsit is melege volt!..
aztán meg annyira elment az olaj hogy ...szine.. és a mennyisége is.. csökkent akkor jöttem rá hogy valahol ereszt.. felül nem eresztett máshol meg nem tudott csak alul....
aztán azt kicseréltem egy vitonos oringere.. (skf szaküzlet 34ft áfával..)na azóta nix hiba.. egyszer sem volt ..nem is szineződik az olaj!
nekem a mol SA 15 lengéscsillapito olaj van benne... ez működik..ez birja a racékat is ..lásd déva 2012 klásszá Á 26dik hely
a többi hidrolaj nem biztos hogy jó.. szalinál lett tesztelve.. repsol telóolaj sa 5w az melegen forrás közeli álapotban kipuhul...molos sima hydro olja is..
ez a fajta ez birja SA 15 hydro vagy mi a pontos neve..
de ha szineződik a friss olaj.. akkor előbb a óringel van a baj..mert mondom normál esetben nem tud szineződni. még ha szétforralod a blokkot sem!
próbáltam a totál lhm olajat is(fluor zöld szinű) .. az nagyon vékony .. a felső munkhengerből a külső tömitő gyűrűnél vékonyan szivárgott!..nagyon vaj volt vel a kupli..de pályán full forrón érződött kicsi túlkönnyedtség.. az gyanúsan a hegyekbe.. forráskor ..kiszopatta volna a számat..
ez a molos ez meg nem..van vagy 1300ft / liter...kb ezer évig elég
Egyszerre még nem néztem, de nekem is olyasmi jött le, amit többen írtak előttem, Jarvis megfontolt, rutinos, Walker meg félelem nélküli gyorsabb, de még nem annyira rutinos az extrém részeken,
viszont a tempós részeken megeszi Jarvist.
Állóképességben Jonny jobb lehet, ő nem lihegett annyit, bár Grimbo is inkább a lefelékben, szóval lehet inkább adrenalin, mint állóképesség
Amin csodálkoztam sokszor, hogy szinte alapjáraton ment a motorjuk s valószínű jóval nagyobb fokozatban, mint ahogy pl. én ott bukdácsolnék
kuplungkérdés part2
lecseréltem az olajat(nem magura hanem amivel eddig is működött motorex)
kicsit csapattam a homokbányába és ugyanolyan beesős mint volt kb az utolsó 1 centin old-kapcsol
most volt időm többet tesztelgetni
hiába mentem földutakon elég nagy sebességgel és nem lett jobb pedig hűlt a blokk mert leállt a ventillátor
ami fura:
full meleg a blokk üvölt a ventillátor, és ha leállítom a motort akkor 10-15 másodperc után helyrejön a kuplung, beindítom megyek vele párszáz métert és ugyaolyan beesős lesz, ha csak megállok és üresben járatom akkor nem javul meg a kuplung, csak ha leállítom a motort
mi lehet a hiba?
köszi!
Egészségedre
Az egyik 39 éves a másik 23.Ebben rejlik a stilus különbség.A rutinos,tapasztalt öreg,meg a vadállat,vakmerő,iszonyat erős fiatal.
A 16 éves kis Letti meg a jövő
azt hogy bénáok.. azt lehetne úgy is hogy kivágnám a vidiből a két nekifutást.. és kb20mp alatt átjutok azt látnád..de nem .. nem akartam .mert komoly volt..
10-15cm magassan a 80cm átmérőlyű fa a jó meredek úton ferdén, kifelé csúsztató állásban..... a leszakadástól , az gödörtől 20cm re lehetett csak megpróbálnui az átkelést.. amarrább ugyanis még magasabban volt a fa..mert mindt mondtottma ferde volt a függőleges iránya is és a útra merőlegessége is kifelé csúsztatta a motort....amiről oldalra kötelezően le is csúszik a gép...
de ha megmutatod..megköszönöm.. jó papi is holtig tanul