.de hát őt már nem tudta megvárni a motor)
mert épp csak ismerem ezt a tipust fejből
..de mondtam első olajcserét meg szelephézagra hozza vissza.. megmutatom közebe megcsinálom... és nem fogja utána elbaxni ha majd egyedül is csinálja...mert azért csak szerettem a kis esikszet.. ugyhogy nem kivánom hogy úgy nyirja ki valaki hogy közbe meg csak a jószándék
vezette, de közbe az meg motorszereléskor is általában az azért ölég kevés
aki miatt én 1994ben a röszkei versenyt látva ..el akartam kezdeni ezt az örült föld talajon történő motorozást.. aki 2012ben egy fe 570 nel a pécsi versenyen (is) nagyot alakitott..kori mögöt volt nem sokkal ami ..ami nagyon álltat
.
egy 570 fe vel.. ugye.. hát nem véletlen
visssza előzte korit... aztán kori azért csak nyert ..de az hogy visszaelőzte az már nagyon ultra dolog.
..
)
..de már ő is fejlődött mondom most már 570 ről...
nem csak azért mert itt a fórumon művelt, mint fŐd széle
ha belefér
Hogy megy?
Hátsóféket érdemes kitanulni az elején, csak utána a többit és akkor nem lesz hanyatt esés, meg farok törés
Elején míg ezt tanulod nagyobb gázokkal vedd fel, hogy túl akarjon billenni és taposd meg a hátsó féket, meg kell szokni, meg rá kell érezni.
Szerintem nehéz a hátsóféket jól kezelni, hogy ne taposs nagyot, de ha kell akkor taposd, s ne lefele ugorj róla.
Aztán még ott van a többi, a holtponton tartás, meg a kidőlés elleni egyensúly megtartása, tesáthelyezéssel, stb.
Bonyi egy kicsit
Nagyon hasznos az egykerék rengeteg helyen, ha érzed meddig jöhet fel az eleje, csúszós helyeken is sokkal könnyebb így megindítani, stb, stb.
Arra érdemes figyelni, hogy nyújtsd ki a karod mindig, addig dőlj hátra, míg ki nincs nyújtva, úgy sokkal egyszerűbb, ha "hanyatt akarsz esni", s ezt gátolod meg a fékkel, meg kuplung játékkal,
hajlított karnál már hajlamos az ember a kormányt is forgatni akaratlanul az meg visz el egyből oldalra és dőlsz el. Szerintem nyújtott kar a tuti az elején, amíg nem érzi az ember, utána már lehet test előre hátra mozdítással is holtponton tartani, nem mindig kell a fék és kuplung, sok titka van, mindre rá kell érezni.
Nekem még az oldalirány megtartása nem megy, meg a holtponton tartás se az igazi...nem árt az egészhez jó egyensúly érzés, sajna ez nálam kevesebb.
Sok sikert és kitartást hozzá!