Így én esőnapot tervezek a túrakiírásomnál! Beollózom amit oda írtam.
.
, de majd meglátjuk
11 fok van es elallt az eso, meg lehet belole valami. Parom mondta, hogy miert vagyok igy delutan ilyen vidam? Hat mert nem szakad az eso, es no a remeny!
még van remény!
Amit irsz az nagyjabol normalis, de nem ertem, hogy minek akarod tisztan? Meg rosszabb alapjaratot kivansz?
Karbisoknal nagyobb fofuvokaval es esetleg elogyujtas szabalyzassal varialnak. Az a baj vele, hogy akkor nem tudsz kapcsolgatni mint az elektronikat az injektornal, hogy benzin vagy etanol.
Szerintem a feles megoldas celravezeto: Ha azt nezed hogy felesben 20%-al felmegy esetleg a fogyasztas, meg mindig megeri:
4 liter benzin = 340 * 4 = 1360 Ft
2.4 liter benya + 2.4 liter etanol = 680 + 488 = 1168
Szerintem egyebkent nem fogsz 20%-al tobbet fogyasztani.
Az Etanol szovetseg elnokevel beszelgettem multkor, es tesztpadon mertek tobb jarmuvel, hogy kb. ugyanazt a teljesitmenyt (mas nyomatek karakterisztika mellett) altalaban +20% etanollal tudjak elerni az autok/motorok.
Ami meg erdekes lehet, hogy alacsonyabb hofokon eg el, ezert gyakorlatilag nem melegszik annyira a motor. Ez nem biztos, hogy egyertelmuen marhajo dolog, de ez egy tulajdonsag.
Autoknal fokeppen a hideginditassal szoktak bajok lenni.
Amugy a baratom Renault Megane-jaba mar tisztan rakja, atalakitas nelkul (regi, 1998-as koruli gep).
Kar, hogy keves helyen kapni.
Ja, es nem erdemes szerintem az aranak sem orulni: mint megtudtam ez valoszinuleg egy ideiglenes dolog, mert nincs rajta a jovedeki ado egyelore (illetve az etanol reszen a 85%-an nincs most.)
Viszont zoldebb vagy vele, ha ezt a budoset pufogod ki es nem a benzint!