na nem a motorba, abba soha!
Az autómba (injektoros) felesbe, Kb. 2000 Ft-ot spóroltam
, aztán mentem vele egy olyan 60km körüli távot és semmit nem vettem észre, majd még a holnap reggeli hidegindításra leszek kíváncsi
Egyetlen negatívum eddig, hogy büdös kocsmaszagot ereget mintha másnapos lenne, de ezt megbocsájtom neki. Ha nem lesz jelentős többletfogyasztás akkor rendszeresítem a dolgot. 1km-re van tőlünk a benzinkút ami néhány hete kibővült E85-ös kútfejjel.
Nyilvan tudod, hogy az atalakito nem ved meg csoveket, szimeringeket, ilyesmiket, de halisten nem is kell oket. Nagyon keves anyag van, amiben a benzin semmi kart nem tesz (nem oldja) az etil-alkohol viszont igen. Alapvetoen kevesbe agressziv anyag oldas/oldodas szempontjabol az etil-alkohol (etanol). Szoval ettol sem atalakitoval, sem anelkul nem kell felned.
Ami felelemre egy piciket adhat okot: ha atalakito nelkul tisztan hasznalod az etanolt es buta a befecskendezo rendszered (nem dusit elegge, nem figyeli a kevereket, vagy kicsi a keveresi arany valtoztatasa) akkor erosen elszegenyedett keverekkel is tudna menni az auto, ami vezethet nem megfelelo egeshez, rangatashoz, rossz uzemhez. Erre csak annyit tudok mondani, hogy aki nem ertelmetlen szoke no, az tankoljon hozza benzint ebben az esetben.
Itt foleg az emberi hulyeseggel van a baj, olyanokkal, akik alatt kidurran a gumi, de o megy tovabb, leszakad a felni is, de megy tovabb, felborul, aztan beperli az autogyarat, hogy borul defekt miatt (sot, nem is defekt miatt, hanem mert rossz levegovel pumpaltak a kuton, mert kijott belole az elso lyukra.)