Ezt akkor veszem elő mikor az öreg rajta hagyja a Suzukiján a világítást és újra kell éleszteni az autót, 5 perc és indul a 3hengeres varrógép. Nyilván egy zselésre nem tenném rá mert azok nagyon érzékenyek a túltöltésre, de a régi sima savas akkuk bírják. A másik töltőm gyári, azzal szoktam a motor akkujára rátölteni (ha szükséges) télen, van kis műszere ami mutatja a töltöttségi szintet, de ha rajta marad sem okoz gondot mert automata. A csepptöltők teleltetésre valóak, szinte csak a természetes kisülést kompenzálják, nyilván ez a méretükön is látszik, szinte akkorák mint egy rádiótelefon töltő, de az a pici töltőáramuk elegendő az akkufeszültség szintentartásához ill. lekapcsol amikor eléri az akku a küszöbfeszültséget. Sokan azt hiszik ha meleg helyiségben tárolják az akkut azzal jót tesznek pedig ez nem igaz
minél melegebb helyen van tárolva annál gyorsabb az önkisülés, nyilván -15 fokban sem érzi jól magát és megviseli amikor a ledermedt olajjal együtt kell megforgatni a hideg motort de tárolás szempontjábol jobb neki a hidegebb 5-10 fokos helyiség. Az én motorom fűtetlen garázsban áll, de a garázs egyik fala a lakással közös így a leghidegebb időben sincs fagypont alatt, ráadásul a riasztója is folyamatosan bekapcsolt állapotban van ami némi energiát kíván, ennek ellenére tavaly télen egy alkalommal töltöttem amikor érezhetően nehezebben tekerte az önindítót. Ezért nincs csepptöltőm ill. mert alig többért lehet venni normális töltőt ami egy esetleges rajta felejtett fogyasztó miatti lemerülés esetén hamarabb talpra állítja az akkut. A másik dolog pedig az, hogy legalább 3-4 hetente beindítom, hogy halljam a motor hangját és ha szárazabb az idő télen is bizakodva várom a hétvégéket
Lenne most két doboz nagyon jó áron azon gondolkodám, h megveszem oldaldoboznak. Most szövet oldaltáskám van, ahelyett gondolkodom. Amikor voltatok kint Erdélyben túrázni akkor rajta hagytátok a tanktáskát motoron? Vagy mindig figyelt, vki a motorokra? Mert utazás szempontjából jó ez a szövet is, csak megállásnál ezt ugye nem lehet lezárni. Mert most jó jó, h occsó meg jó de akkor is 35e píz, aztán kéne egy évben egyszer. Kéne csinálni oldal doboz tartót is. Nem tudom mi tévő legyek. Mondjuk van még egy 35l es Honda dobozom akkor azt eladnám, meg a szövet táskát akkor már nem kellene sokat hozzá tenni.