. Nekem is volt részem segédmunkában, Apám kőművesként dolgozott és nyári szünetben vitt magával, Anyám jóvoltából hagymát jártam pucolni délutánonként a községháza udvarára, nagyon jól fizettek érte mert csak kevesen bírták. Volt is eredménye mert kicsit később, alig 17 évesen nagy szó volt 250-es ETZ-vel járni
) koppant a fejemre
Ránézésre masszív, meglepően tetszetős kidolgozás, igaz nem a legpraktikusabb amikor a doboz levételéhez szükséges csavar oldásához a doboz tartalmát fel kell túrni mert sajnos legalul helyezték el... de legalább occsó. Felszereltem a motorhoz kapott Givi tartóra és egy egész nyarat hurcolásztam teljes megelégedéssel, majd jött az idei első motorozás január legelején. Egy hideg de száraz napon elvonási tüneteim orvoslása végett kinyargaltam a Csühössel. A dobozban mindössze egy fényképező és egy övtáska volt, már hazafelé tartottam amikor azt láttam a tükörben, hogy pattog valami fekete mögöttem és egy autós éppen csak ki tudja kerülni
A platniba illesztkedő fül törött le és gondolom a hideg miatt rideggé váló műanyag a leszorító csavar körül kb.7cm-es átmérőjű körben felszakadt. Viszont! maga a doboz külső héja a karcokat leszámítva megúszta, sem a zár sem a nyílók nem sérültek. Hazavittem és a beakasztó fület kicseréltem fémre, a felszakadt lefogató részt szabályos körré alakítottam és gumilappal kiváltva, rázkódásmentesebbre alakítottam, majd poliészter gittel kijavítottam és lefestettem. A karcagi cimborámat figyelmeztettem mert neki is ez a típus van, elhozta kicseréltem neki is a műanyag fület fémre és azóta ő is gond nélkül használja. Az oldaldobozoknál már biztosabbra mentem, de persze jóval többet is fizettem érte, cserében viszont kényelmesebb pl. a nyitó kulcs ellenkező írányba fordításával oldható a platniról, felszereléskor is könnyű dolgom volt mert számtalan variációt enged a praktikussága. Nézegettem használtakat is, de a lelakottak taszítanak és akkor már inkább az új kínait választanám megerősítve főleg így, hogy már ismerem a gyenge pontjait. Ha érdekelnek a teljes javítás és a doboz elhagyás részletei a CB Sevenfifty fórum 749-849-es hozzászólásai között megtalálod képekkel együtt.
amikor akartam is meg nem is dobozokat. A CB-1nél az volt a gond, hogy rövid volt a hátulja és ha oldaldobozt szereltem volna rá az asszonyomat nem tudtam volna hova tenni. Arra ezért kerültek szövettáskák fémvázzal kimerevítve. A Suzun már van hely, de az éves szinten néhány alkalom miatt sokallottam az árat. Viszont egyszer kell megvenni és milyen jó volt mikor pl. a dög melegben Szlovákiából (a cuccot a szálláson hagytuk) átrobogtunk Lengyelbe üres oldaldobozokkal amibe mikor odaértünk bele tudtuk tenni a bukókat meg a kabátokat, így maradt hely a középdobozban kajának meg innivalónak, sétálni meg mehettünk rövid pólóban és csak a fényképező húzta a kezünket. Itthon is felteszem ha messzebbre megyünk, főleg mikor melegebb van így nem kell kabátot meg bukót cipelni ha sétálni van kedvünk. Ezért jó, viszont nem értem miért olyan drágák hiszen az előállitásuk az áruk töredéke lehet. Ha ki tudod gazdálkodni vedd meg, aztán később ha majd másik motorod lesz arra is jó lesz.
Most mire érted ezt a szívszorongató dolgot?