A 0,8A és 3,8A névleges áram pedig szerintem a töltőáram effektív értéke lehet, ami állhat akár több 10A -es tűimpulzusok sorozatából is.
Így elképzelhető, hogy nagyobb autó akkunál is működhet a szulfátmentesítő funkció. Feltölteni pedig úgyis feltudja, legfeljebb több idő kell hozzá. Ez persze csak elmélet, mert itthon nincs ilyen mérésére alkalmas műszerem. Analóg ampermérővel vagy DVM-el pedig még saccolni se nagyon lehet. De végül is mindegy, mert az árát már így is behozta!
Uh a keresőlámpát bekapcsoltam egy ideig. Nem bírtam ki, h ne teszteljem. Eddig jól szuperál. Komoly üzemóra szám van benne tudom.
Kíváncsi volta, h magától átvált e sbt.. Eléggé lemerítettem az aksit, uh impulzussal kezdett aztán szépen váltott is.
de szerencsére vaklárma volt.
Inazuma támához:
Ezt a sok rizsát azért írtam, mert amikor először hallottam az Inazuma (Villámcsapás) újjászületéséről valami hasonlót vártam mint a régi, ezért nekem csalódás a régi nagy név egy sor2-es 250-es motorban való reinkarnálódósa, kicsit GSR, kicsit B-kinges beütésekkel
Ha nekem kellene megálmodnom talán az új Honda CB 1100-hoz igazítanám leginkább a tervet. Viszont ez egy Suzuki ezért az 1250-es nagybandit vizes blokkjában látnám a megoldást és mivel az önmagában is egy szép látvány a klasszikus dupla acélbölcsőben kapna helyet úgy, hogy a legkeveseb takarás legyen körülötte és krómozott leömlői körül (persze lehetne 650-es szívvel szerelt változatot is gyártani mert sokónknak elegendő lenne az a motoreő is). Mindkét oldalán enyhén trombita formájó kipufogók diszelegnének és maradna a kétoldalon szerelt hátsó felfüggesztés gáztöltésű teleszkópokkal. Előre viszont fordított telókat raknék full krómos kivitelben ami az első traktust nagyon brutálissá tudná tenni. A műszeregység annyira szép a régi Inákon, hogy azokon nem sokat változtatnék és természetesen kereklámpával szerelném
esetleg annyi változtatással, hogy a 2005-ös Hornetéhez hasonló lámpaformát kapna. A futómű méreteit se variálnám, elől 120, hátul 170-es (esetleg 180-as) papucsokat kapna, viszont valami fűzöttküllős megoldást választanék a felninek ami abban térne el a hagyományostól, hogy jóval vastagabb de ugyanolyan sűrű elosztásban díszelegne
A tankját a GSX 1400-ról másolnám kissé legömbölyített formában, az olaldekniket színrefújnám és az 1100-as CB-től eltérően kapna faridomot is ami követné a tank és az oldaldeknik vonalát, hasonlóan mint a régebbi típuson. A hátsó sárvédőt se variálnám, de elől ragaszkodnék a hagyományos stílushoz ami vakítana a krómtól a fordított telókkal együtt
Azt hiszem a veterán Hondám "kolbászzsírmetál" színe illene a géphez, de természetesen több variációt is el tudnék képzelni esetlg valami retrós grafikával. Na szóval, ha előveszünk egy régi nevet akkor adjuk meg a módját, nem csúnya ez az új 250-es de nem érdemli meg a "Villámcsapás" nevet, inkább illik hozzá a futó zápor vagy a nyári szellő...
na persze ez nem lenne elég figyelemfelkeltő reklámfogás...
Írj pár tapasztalatokkal megsépéket sorral többet, mert így könnyen félreérhető lehet a végén a mondandód.
Vagy a 100-as üzemanyag is képes "hú mintha jobban menne" érzést kiváltani, merhogy azt mondta a kutas... Azért én se veszek be minden sületlenséget kanyar nélkül
Egyszer a Shell kútnál egy rámenős kutasnak elmagyaráztam, hogy a Csühös köszöni de nem kér a drága benzinből mert attól csak emésztési problémái lennének, ugyanis nincs neki légtömegmérője, lamdaszondája, kopogásérzékelője és mindenféle motorvezérlő kütyüje ami a megváltozott sűrítési viszonyokhoz srófolná a szikraképzést... azaz nemhogy javulna inkább még romlana a helyzet
Viszont amikor pozitív változások történnek ami nem az agyunk elvárásainak fals megfelelősége, hanem tényleges eredmények, mint pl. a víz ami eddig gondot okozott de már nincs jelen egy ideje, vagy amikor a fedélzeti kompi az 5,8-6,2 átlagfogyasztásból 2-3 tank spuris benzin kijáratása után 5,2-5,4-et mér... az már nem hinném, hogy a tudatalatti gondolatok félrevezetése.
remélhetően a holnap estémet már nem írják felül az üzemzavarok...
Eddig egy saját készítésű barkács töltőt használtam relés-izzólámpás kisütő és LM317-es töltő "automatikával". Ez viszont a 20.000.Ft-os CTEK klónja és még desulfator is van benne. Tapasztalat így még nincs vele, de mire eljön a tavasz biztosan többet tudok mondani. Első ránézésre a készülék nem tűnik gagyinak (3 év garancia is jár hozzá) és ha tényleg tudja amit írnak róla akkor ennyi pénzért nem rossz vétel szerintem. Link: http://logout.hu/bejegyzes/bro...
Köszönöm a válaszokat!
Az egyértelmű volt számomra, h vsz jó lesz nekem az ajánlások, tapasztalatok alapján. Csak kíváncsi voltam, h erre az áramos dologra mit mond egy hozzáértő. Aztán esetleg később ne mondjak/kérdezzek nagy baromságot ha valahol szóba jön valami hasonszőrű dolog a villanyos szakemberek előtt.