Én például, a téli időszakra beterveztem egy kutatási programot a "Rózsaszínű teflonpalacsinták násztánca"-ról !
Ezt a témát fogom tüzetesen megvizsgálni, és a kutatási eredményekről részletes beszámolókat tartok !
Vasárnap akkorát motoroztam a láncfűrésszel, elhasználtam 3tank benzin-olajat ! Igaz nem mentem egy métert sem, de az a hang, és ahogy szórta a forgácsot?!?
Meg aztán sok minden van amiből okulhatunk.
és csak a motor köré építem a mondandómat, már látom is a hosszú szünetet a télen...
A söntkábel az amivel áthidaljuk azt a kapcsolószerkezetet amin beavatkozást végzünk a burkolások után. Az első időkben menekülni akartam, de nem kapkodnak az emberek után sehol, aztán lassan beletörődtem
A debreceni régióban egy ilyen speciális csoport van és büszke vagyok rá, hogy közéjük tartozok.
kinél mi az újság? Miki volt ma motorozás? Gondoltam rád amikor nyírtam a füvet mert még ahhoz is elég hűvös volt
Nem lehet a "válságra", és a nemzetközi helyzetre,esetleg az ellenzék zavarására ráfogni az elqrást. Főleg, hogy nem igen van második esély !Vigyázz magadra Laci.
Azóta sokat változott a helyzet minden tekintetben, laptopra jön a munkautasítás és bizony ha kiküld mondjuk villanyórát cserélni percre pontosan tudja mennyi időt töltöttél a fogyasztónál
arról nem is beszélve, hogy a szerelőautóban GPS is van amit a koordinátorod nyomon követhet bármikor. Fejlődött a szakma is nagyon sokat, nem tudom mennyire emlékszel a 20kV-os (ma már 22kV) hálózatok szerelvényeire és a technológiákra, ma már arra törekednek, hogy egyre kevesebb legyen a kikapcsolás ha ezeken a hálózatokon kell dolgozni. Csak nagyon indokolt esetben van "fogyasztói zavartatás". Szinte bármit megcsinálunk feszültség alatt (szig.csere, szálkisodródás, áramkötés cserék stb...) de még oszlopkapcsoló (OK.) cserét is ami ugye 22ezer voltnál elég izgalmas művelet. Mutatok néhány képet mert a feszültség alatti munka (FAM) nem állt meg sima OK. cserénél. Egyre több távirányítású OK.-t kell felszerelni a sima kéziműködtetésüek helyet, hogy hiba esetén az üzemirányító is tudjon kapcsolni a vezérlőből ami akár 50km-el is lehet arrébb. Az első képen a sima OK. látható amiről két működtető pálca fut egy kapcsolókarra amivel kapcsolható, ezt Te is ismered csak esetleg még a régi kaposvári kivitelűt. Az új távirányítású OK. (SF6-os gázos ívoltó rendszerű) teljesen zárt, túlfeszkorlátozót kell hozzá kiépíteni midkét oldalon, a telemechanikához feszváltót és a mérésekhez áramváltót is fel kell szerelni. Ezek a tegnapi munkánk képei, lebontottuk a régit és feldíszítettük az oszlopot az újabb jóval modernebb szerelvényekkel.
Hiába, látom sokat fejlődött a technika, mióta nem követem a "szakmai" fejlődést ?! Történt, hogy egyik távvezeték építési gyakorlat közben odahozott a kompresszoros egy ilyen brazil lányt. A kolléga, a ruházatán meglátta, hogy nem mostanában látott vizet, átgondolva milyen állapotok uralkodhatnak a "lényeges "részén heves rókavadászatba kezdett.
Érzékeny volt a gyomra szegénynek. No meg a kompresszoroson kívül mindenkinek
Ettől jobban már nem is lehetne szétoffolni a fórumot
Az általad leírtak csak azért is mennének nehézkesen, mert már nem lehet használni nálunk a régi jó munkahelyzet beállító derékövet, helyette teljes testhevederzet van. Ha a portáloszlopos történetet akarnánk gyakorolni akkor ugyebár mindkét félnek be kellene öltöznie mert első a munkabiztonság (sisak, kesztyű, zuhanásgátló, Y kötél, testhevederzet)
A férfiembert nem is korlátozná ez nagyon (a lényeget elő lehet venni), viszont a testhevederzet alsó két pántja a lábak között fut összekapcsolódva a derékövvel, na most ez a leányzót erényövként védelmezné a külső "behatásokkal" szemben
. Maradna a susnyás, de az meg nem igazán elegáns
Felettébb érdekes látvány lenne, (gondolom kollégák azért díjaznák) a portál oszlop tetején kötélen kihajolva dugni !
Lelki szemeimmel elképzelem ahogy tornázik a dolgozó, majd jobb belátásra tér, és inkább a susnyásban teszi ugyanezt.
Hallatlan.
), persze ez nekem se megy mindig, pl.szélben vízszintesen eső (mikor milyen halmazállapotú) csapadéknál akár 30-40méter magasban is... ilyenkor nem szakadok meg a röhögéstől
része a kenyérkeresésnek, de nyugi bepótolom
Ennek tükrében, csak akkor tudom respektálni a Te témádat, hogyha a beszámolódban igen részletes, rajzos, grafikonos, táblázatos, fényképes melléklet hegyekkel fog futni! Tehát lássuk!