Minden esetre érdekes "eredmény" , egy cseppet sem számítottam rá! De nagyon szépen dolgozik a motor!
És roppant halkan!
Jó estét és jó egészséget Nektek! Megnézegettem a képeket, és elgondolkodtató, hogy a valamikori fényes csárda, vagy kastély, vagy a szélmalom lassan beleolvad a a talajba, eltűnik a porban amelyből vétetett!
Itt ma is nagyon szép idő volt, mentem is egy rendes kört lévén dolgom több helyen!
A motor TMK nem várt eredménye-hatása, hogy a generátor feszültsége sokkal stabilabb, 13,8V , és 14,2 V között van, pedig előtte ha a reflektort felkapcsoltam, visszaesett 12,5 V környékére. Most viszont alig mozog a voltmérő!
Csak azt nem tudom ez minek a hatása?! Nem szeretem amikor nem tudom , hogy mi okoz mit!
Ez a motorka sem mai "gyerek"!
Csak tudod pl. nem lehet indítani bekapcsolt sebességnél sem! Csak ha behúzom a kuplungot!
És mire ezt a sok reteszfeltételt leellenőrzöm, már rám jön a köpködés!
És akkor még ez a bárcás manual is portugálul van, én meg nem vagyok valami perfekt a portugál nyelvben!
De ha már egy motornál elmegy az olajnyomás, ott már nagy baj van!
De érdekes az elgondolásuk a kötegben vannak toldások?! Ezt régen úgy csinálták, hogy a rádugósarukba ment 2-3-4 vezeték. A kötegben van 14 préselt többszörös kötés. Azok stabilak mindet megnéztem. Csak halenyv sterú olajjal van az egész köteg összebarmolva, arra jó, hogy nem megy bele a víz!
Főleg, hogy én most jó szorosan össze
bandázsoltam!
De most már a vezetékköteget is ismerem!
Új ruhája is van, tekertem neki szövet szigszalagból! !
Csakhogy én másképpen is eltudtam volna képzelni a mai napot !
Kár, hogy jön egy szünet most a tél miatt, de csoda hogy még ilyen időben is motorozol. Persze délután 3ig énis motoroznék, de aztán elég gyorsan elkezd hűlni a levegő.
Nekem egy hónapja szülőknél a garázsban áll mindkét motor, be sem indítottam azóta. Pedig lassan kéne, de az enyém úgyse fog.
Tél alatt kap új akksit, és valószínű fékfelújítást is. Majd a karácsonyi szünetben úgyis annyi időm lesz mint a tenger.