Én tavaly nyáron vettem, és előtte hetekig gondolkodtam, körbejártam a dolgot, és arra jutottam, hogy ebben a kategóriában nincs jobb. Aprilia RS125? Drága, megeszi az 5-6-, 16000-ként kötelező dugócsere. Yamaha YZF-125? Drága, és nem is tetszett oldalnézetből. A kínai sz.kat nem is nézegettem. Miért a CBR125? 690000 volt vadiújan, eszik 2.6-ot (ha nagyon gyepálom sem hajlandó megenni a 3-at), 100-at utazóban viszi, és 8600 Ft-ért kapsz hozzá láncszettet.
Vagyis a fenntartása is nagyon barátságos, főleg, ha nem kötelező szervizbe vinned (mint nekem). Kérdezz még, ha van valami, már 15000-et lenyomtam vele.
Elvileg 7900 lesz.
Mellékesen a mai benzin rengeteg adalékot tartalmaz ami előszeretettel kicsapódik az üzemanyag ellátó rendszerben,ez alól se kivétel az injektor...Az injektorban a tű kopik akkor lényegesen romlik a porlasztása,nem porlaszt inkább csak spriccel...mellékesen a rendszerben ugye van szűrő...igen de semmit se lehet 100%ékosan megszűrni,és bizony legyen akármilyen finom szűrő is az a benzinszűrő, kitud csapódni a "kosz" az injektorban-dugulás-kopás..."a kopadék bizony koptatja"
Persze pucolásra van lehetőség részben javít a dolgokon,nem árt tudni az injektor hogyan dolgozik milyen a szórási képe
De az biztos ha valaki kiveszi az injektort és kirpóbálja motoron kívül,és azt látja nem "porlaszt" hanem spriccel akkor az hibás!
Pucolás meg anyit lehet tenni hogy ultrahangos mosóval mossuk ki a koszt,persze mindeközben működtetni se ártana az injektort mert a mosó önmagában "felrezegteti a koszt" de az injektorból távoznia is kéne...ezért nem árt működtetni közben...
Dugulásra még hajlamosabb ugyanis maga a "szórófej" furatai igen kicsik......
Ellenben a karburátort lényegesen könyebb karban tartani,pucolni,és ha meg is hibásodik benne valami lényegesen olcsóbb a havítása mint egy injektorcsere ára....használtat meg az ember nem mindent vesz ám mert amit vesz honnét tudja milyen állapotban van?