Egy pár éve jártam arrafelé a Pesti úton, valami alkatrészre lett volna szükségem. Az épület ahol voltak tök üresen állt, kipakolva az egész nullára, épp előtte mosott fel a takarítónő. Kérdeztem hogy Taki bácsiék merre lettek, asszem Dunaharasztiba költöztek el. A válság őket is kinyírta, a legvégén már csak szervizeléssel foglalkoztak mert sem az új, sem a használt motorok nem mentek, sem a kiegészítők ruházat stb. Megcsörögtem hát gyorsan Kozmax barátomat a Yamahánál hogy vállalna-e ilyet, kb 30 éve szerelő, de mondta hogy nem folyna ebbe bele, mivel nem ismeri a típust.
Mondta hogy megbontás nélkül csak saccolni lehet amúgy is, ő pedig nem akarja hogy szidják az anyját vagy bármi követelés lenne ha valami balul sülne el a megvétel után. Ja és a polírozott vázra azt reagálta, hogy a tapasztalata alapján nagyon kevés olyan hülye van, aki rááldozza azt a rengeteg időt és energiát a motorjára, hogy kiszedje a vázat és felpolírozza, szóval valós esély van arra hogy a piros SP is aszfaltmérgezést kapott valamikor. Úgyhogy nem tudok ajánlani senkit, mondanám hogy vidd el a Karasnához annak ellenére hogy már nem dolgozik ott a Krisztián, de ott is amikor legutoljára voltam vagy 6-7 éve, a fickó nem tudta értelmezni a robbantott ábrás rajzot és azt állította hogy az SP alsó és felső kormánycsapágya különbözik.
Nem tudom hogy azóta dolgozik-e már valami értelmes szerelő.
Meg igazából egy ilyen állapotfelmérés elég nyűgös dolog, mert te odamész és nyilván nem ingyen fogják csinálni, de ők meg nem tudnak, és nem is fognak garanciát vállalni arra hogy a motor tuti, hiszen megbontás nélkül nem látni bele. Aztán ha mondjuk rábólintanak hogy oké, vedd meg a motort és mégis beüt valami gebasz rövid határidőn belül, akkor az mindenkinek kellemetlen.
VTR 1000 F tulajokat is megtűrtök itt? Ma lettem gazdija egy '98-as 1000 F-nek.