Az interneten sehol nem találtam kikötést arra vonatkozóan, hogy mennyi időd van erre, így gondolom nincs is kikötve. Ezt a nyilatkozatos dolgot attól az embertől hallottam, akitől én vettem a motoromat decemberben.
Csak elkezdett terjedni egy pletyka, miszerint 2014.01.01-től nem csak a regisztrációs adót kell megfizetni, hanem a vagyonszerzési illetéket IS ki kell csengetni. Ezen tanakodunk most...
Bár nekem személyes meggyőződésem, hogy ez csak pletyka, és nem kell majd többet fizetnem, mint amivel kalkuláltam.
Na, ez mi?
Hiszen a "vagyonomat" én nem 2014. január 1. után szereztem, tehát az új szabályok az én logikám szerint rám nem vonatkoznak.
Nem fogok örülni, ha mégis...
De ne legyen igazad!
Jah, nem, nem akarják forgalomba helyezni. Ez is mekkora hülyeség, hogy az adásvételivel nem igazolod a tulajdonjogodat a motor felett. Le kellene futtatni, hogy külföldön, meg itthon, körözik-e. Ha nem akkor engedni kellene Nekik, hogy forgalomba helyezhessem, csak több pénzük lenne belőle.
Köszi az infót, bár szerintem rajtam nem segít, mert szerintem az enyémnek már lejárt az olasz műszakija. Na, majd megnézem.
Nem véletlenül vásároltam külföldi motort, hiszen lepapírozni nagyságrendileg ugyanannyiba kerül, mint egy ugyanilyen magyart átíratni, csak egy magyar papíros motornál van erre 15 napod, az enyémet meg akkor honosítom, amikor akarom.
Köszönöm szépen a tájékoztatást. Az a helyzet, hogy ha most megveszem még mindig nem szeretném egy darabig forgalomba helyezni. Ez addig tartana, amíg műszakilag tuti állapotúvá nem tenném. Ez lehet, hogy néhány évig eltart :) Vannak más motorjaim is de szeretném ezt egy kicsivel később ha más nem negyven évesen felnyergelni :)