Eddig egy szóval sem mondtad hogy a motor már hibakódokat is dob. Jól látom, vagy jól látom?! Ditech motorok fő gondja mikor köpi a gyertyát, a kompresszor nyomás csökkenése. Ez általában a kompresszor kopása miatt van. Azt írtad hogy tuti hogy nem ez a hiba. Rendben. A másik hiba szokott lenni a hőérzékelő gomba ellenállásának "megnyúlása", változása. Ez olyan irányba szokott elmenni hogy a motor folyamatosan hidegnek "érzi" magát, és több üzemanyagot adagol mint kellene. Azt kellene megpróbálni hogy mielőtt megveszed az új gombát(mivel nem olcsó), bekötsz a helyére egy 600ohm-os ellenállást. Ez megfelel a 85-90 fokos üzemi hőmérsékletnek. Biztosan nehezebben fog így indulni ebben a hidegben, de menet közben már jónak kell lennie. Így ki lehet deríteni a hőgomba hibáját is. Gyári ellenállás értékeim is vannak valahol, de most nem találom.
azt hogy megfelelő-e a benzin-levegő keverék elegye azt a kipufogó csonkban tudnád ellenőrizni a keverék elégetése után. nekem egy régi vfr 750 hondán úgy van kialakítva a kipufogó leömlő rendszer hogy minden hengert külön lehet választani a kipufogó rendszertől. ezt a motort úgy vettem hogy sok ideig állt, ami azt eredményezte hogy karburátor tisztítás és szinkronizálás után 7-8.5L fogyasztás adódott úgy hogy a keverék szabályzó csavarokhoz nem nyúltunk. a motor működött és 5-8 000 fordulat között erőteljesen húzott de utána nem lineárisan nőtt a teljesítménye. kb 4000 km használat után megpróbáltam autópályán minél jobban meghajtani, lehetőleg teljen nyitott gázállással hogy minél nagyobb szívóhatás tisztítsa ki az esetleg eltömődött furatokat, levegő járatokat.kb 80km tempós utazás után megállva tankolni észre vettem hogy az alapjárat vissza esett és egyenletesebben járt a motor.