Egy érdekes tendenciára lettem figyelmes a télen:
Létező bolt webáruházában kinézek egy-két-három alkatrészt:tükör, index, kesztyű stb. Megérdeklödöm van-e (szin, méret...).
Válaszként jön: hogy fizetek? hova küldjék?
Írom: ha megvan megyek a boltba, megnézem, megtapogatom, lemérem....
És itt megszakad a kommunikáció.
Amikor 130 Ft volt a dollár akkor egy shoei x-spirit-et meg lehetett venni 85.000-ből + vám áfa =110.000. Itthon, meg 195.000-ért árulták. És ők gondolom a 85-től is olcsóbban kapták +vám+áfa.
Ez ám a haszonkulcs....
Minden apad, Én csak az élelmiszerről tudok, de ahogy a motor, az autó is kevesebb, így az alkatrészvásárlás is. 400cm3 felett kijelenthető, h kis hazánkban a két kerekűzés már-már luxus, ezért itt szorul a nadrágszíj leginkább
A hozászólás valóságtartalmát nem vitatom.
Igaz, én inkább ruházatot árulok, és kiegészítőket. De ezen a területen nincs 40%, mert mindenki tud tájékozódni a neten, és ha drágábban adom, akkor elmegy máshová és érthető ha megveszi ott.
L es versenykesztyűt vennék Alpinestars előnyben,de kínaiverszacsi és egyéb utánzatokkal ne fárasszuk egymást.Kérném ,hogy csak az írjon akinek eredeti terméke van.Csak új érdekel.thx
Én szerettem volna itthon elkölteni a pénzem.Kinéztem a louisban egy Uvex sisakot.Az volt x euró.Itthon,a Bázismotornál be volt árazva,kb 3e ft-al drágábban mint a louis-nál.Mondom hajrá,végre nem lehúzós kereskedő,megveszem itthon,mégis inkább nekik adom a manit mint sógoréknak.Elmotoroztam a bázisba,mondom mi kéne.....Ahha...erről a tipusról nem is hallottak.De mondom fent van az oldalatokon!Be van árazva!Ők nem tudnak róla...De meg tudják rendelni.Ok,adjatok egy L-es Uvex-et hogy legalább a kb méretet tudjam.Nem volt bazmeg L-es
Uvexük.Nagyin ideg voltam Inkább kint melózó ismi behozta a kupakot,és amiért kellett várni 1 hetet rá,engedtek 10 ájrót az árból.
Azóta inkább összegyüjtögetem hogy mi kell,és kigurulok Bécsbe.
Sose volt 40%-os árrésem.Jó ha 15-20% közt tudtam tartani világ életemben.
De cseszhetem ha van olyan konkurens aki még az ÁFÁ-t sem szeret fizetni.
Nem építőipar és nem motoros cucc.
Sokkal rosszabb.
igen. Csak a magyar ár jellemzően 40%-al drágább, mint kintről a postával együtt.
Van egy osztrák cég ügyfelem. Azt mondta tegnap a vezetőjük, hogy le vannak döbbenve, az építkezéshez minden 30-40%-al drágább, mint kint, beleértve a munkaerőt. És Ausztria sem egy adóparadicsom pedig.....végig kéne gondolni, hogy a kisebb haszonkulcs néha többet hozna. Elég pl. megemlítenem, a probolt magyar forgalmazója a terméket 400FT/EUR-val szorozza ki, most is, amikor 290 az árfolyam. Plusz rátesz még kisker-kulcsot is. Na honnan veszi az értelmesebbje?
Hát akkor én pont lecsúsztam a költözésről, és csak a sarki kis üzlethez volt szerencsém a centrumban, két álmos hölgyeménnyel és no vásárlóval... A kirakat meg tele a legjobb cuccokkal, amit itthon sose látni. Aachen jó város, hatalmas motorosboltokkal és csokigyárakkal...
Létező bolt webáruházában kinézek egy-két-három alkatrészt:tükör, index, kesztyű stb. Megérdeklödöm van-e (szin, méret...).
Válaszként jön: hogy fizetek? hova küldjék?
Írom: ha megvan megyek a boltba, megnézem, megtapogatom, lemérem....
És itt megszakad a kommunikáció.
Lemaradtam volna valamiről, vagy mi van?
Most vettem gumit, nyárit, 4 darab darabja 32, itthon 56 a legolcsóbb helyen. Hány % az?
Ez ám a haszonkulcs....
Igaz, én inkább ruházatot árulok, és kiegészítőket. De ezen a területen nincs 40%, mert mindenki tud tájékozódni a neten, és ha drágábban adom, akkor elmegy máshová és érthető ha megveszi ott.
Uvexük.Nagyin ideg voltam
Azóta inkább összegyüjtögetem hogy mi kell,és kigurulok Bécsbe.
Rendeltem pár alkatrészt a motoromhoz és a posta ellenére is több mint 40000-et takarítottam meg,mintha itthon vettem volna meg.
De cseszhetem ha van olyan konkurens aki még az ÁFÁ-t sem szeret fizetni.
Nem építőipar és nem motoros cucc.
Sokkal rosszabb.
Van egy osztrák cég ügyfelem. Azt mondta tegnap a vezetőjük, hogy le vannak döbbenve, az építkezéshez minden 30-40%-al drágább, mint kint, beleértve a munkaerőt. És Ausztria sem egy adóparadicsom pedig.....végig kéne gondolni, hogy a kisebb haszonkulcs néha többet hozna. Elég pl. megemlítenem, a probolt magyar forgalmazója a terméket 400FT/EUR-val szorozza ki, most is, amikor 290 az árfolyam. Plusz rátesz még kisker-kulcsot is. Na honnan veszi az értelmesebbje?