Aminek értéke van és 3. országból érkezik, minden ÁFA és vámköteles. Ez az 50-100 USD körüli vámmentesség meg úgy jön ki, hogy a külön-külön 10 Euro érték alatti közterheket nem kell befizetni.
Akkor van csak gond, ha belenéznek a csomagba és benne van a számla, vagy ha van biztosítás, az meg magasabb értékre szól, aztán indul akár csak egy szabálysértési eljárás és elkobozzák a cuccot. Ha meg alacsony értékre szól a biztosítás és véletlenül valamelyik postásnak megtetszik, akkor meg törölheted a szemed az 50 USD-s kártérítéssel.
Azt hiszem a használt cuccok nem áfa-kötelesek, de majd a kolléga "fentről" megválaszolja... Gondolom nem használt sisakot akarsz venni 330-ért?! Nekem 399 volt az RX-7 ráadásul a kedvenc fényezésemmel. És ha már arra jártam, gyorsan kértem is hozzá egy sötét plekót 40(!) dolcsiért...Beszarás, hogy milyen jó lehet ott motorosnak lenni.....csak ne utálnám őket annyira.
Mivel Norvégia nem úniós állam, ezért az Únióból érkező cuccokra gondolom az ottani jogszabályoknak megfelelő vám+áfát kell fizetni, és az FC-Moto automatikusan MWST nélküli számlát állít ki.
50$ felett már lehet fizetni a vámot + áfát.. Nagyon sokat vettem már az amcsi béjről,sose fizettem plusszt..de,egyszer.. 700$-os számla helyett kültem nekik vmi 70-80$-ról,h mégse legyen túl feltünő..vagy ezt nem rendőrnek kéne mondani vmi 3000et fizettem utána..50$ alatti árral kell kérni,ajándékként,s átjön minden..s elég nagy értékű dolgokat szoktam venni..
...kért a fene! Ezek szerint megtehettem volna, hogy azt mondom: kifizetem inkább a 19 %-os német mwst-t, mint hogy később az amúgy is szállítási költséggel növelt összeg után fizessek magasabb norvég áfát?
Hello Pohi! Egy másik minisztérium másik fajta egyenruhában dolgozó embereként próbálok válaszolni neked: Az Európai Únión kívüli országokból érkező termékek vámkötelesek. A 175 Euro vámmentes keret a magánforgalomban behozott termékek után jár. A postaforgalom az egy kicsit más. Itt elvileg fizetni kell max. 8% vámot, meg a 20% ÁFA nevezetű sarcot. Viszont kissebb érték esetén, jellemzően 100 USD alatt el szoktak tekinteni a vám- és áfa kiszabásától. Az EU-ból magánszemélyek részére érkező cuccok természetesen vámmentesek és nem kell áfát sem fizetni. Row esete azért más, azért számoltak még neki külön költséget, mivel Németországból ÁFA mentes számlát kért Norvégiába.
Orina márkájú, XS-es méretű.
kabát
Ha érdekelj szólj.
Üdv
Zsu