Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ilyen esetekben a 2. törvény lép életbe.
Második törvény: Tedd fel magadnak a kérdést hogy számít-e a véleménye? Ha igen akkor gáz van. Ha nem hagy faképnél.
Na ezen még nekem is dolgoznom kell.
Motorosként erőszakkal ilyen helyzetekből nem tudunk nyertesen kikerülni.
Tudom, ilyenkor lefagy az agya helye, volt szerencsém ilyenhez is.
De van, amikor nincs kedve az embernek mosolyogni. Pl. ha előtte az életével játszottak meg lekurvázták az anyját stb. Egyszerűen nem lehet mindent mosolyogva elviselni, ahhoz már nem ingerküszöb kéne, hanem minimum ingerhegy.
A másik meg: a sisakban 1. nem látja, hogy mosolygok, 2. nem hallja, amit mondok. Így marad az ordítás és az integetés jó és rossz értelemben is .
Ezzel természetesen - ismét megjegyzem - nem a hülyék elpüfölésének híve vagyok, csak nem ítélem el azt, akinek extrém helyzetben eljár a keze.
Kiegészítés:
Próbáld ki hogy ilyenkor kedvesen rámosolyogsz és kultúráltan beszélsz hozzá. Nem fogja tudni mi van. Ha értelmes megérti és visszavesz. Ha nem IQ bajnok akkor meg szétb...a az ideg. Nők különösen jól művelik ezt.
Két fiammal már remélem kifele lábalunk a tinédzser korból. Te is mostanában voltál
Sokszor volt hogy legszívesebben a falba vertem volna a fejem. Ha ekkor mindig meggyepáltam volna őket milyen emberekké válnának?

Hidd el a kultúrált magatartás nevelő hatású és működik. Bár nem gyors folyamat.
Távol álljon tőlem hogy pálcát törjek bárki felett is. Meg egyébként is hogy jövök én ehhez.
DE.
Nem arról beszélek hogy amikor az öreg rókák összejönnek egy baráti sörözésre és el kezdenek sztorizni és elhangzik egy egy zizisebb történet. Itt nyilvánosan esetleg azt hiszik hogy ez a menő és ezres motorral aki nem 200-al megy az lúzer.
Hmm, lehet nem rózsabimbó a lelkem ?
Én meg úgy vélem (és tapasztalom), vannak olyan emberek, akikkel nem lehet beszélni. Ez nem sznobizmus meg türelmetlenség, egyszerűen van olyan primitív tirpák seggfej, aki csak abból ért, ha lekeversz neki egy kurva nagyot, jobb esetben leüvöltöd a fejét és elküldöd a jóédesanyjába. És ettől fog tartani, kialakul benne valami "tiszteletféle" feléd. Mert te vagy az "erősebb" ugye.
Speciel abból a viselkedésből, amit Hápi "áldozata" előadott, én simán el tudom képzelni, hogy az ipse súrolta ezt a kategóriát. Ha úgy tetszik "kihívta" (maga ellen a sorsot ).
Persze nem megoldás, hogy mindenkit leütünk útközben, aki bunkó meg szemét meg köcsög, de hát ha egyszer elszakad a cérna...
Taktilis problémarendezés történt .
Persze, értelek én! Van mikor eldurran az agy...vagy mi.
De!
Most egy kicsit nekem Krézi Dzsó-ra hasonlítasz...biztos emlékszel rá!
Ha leesett, akkor érted is, miről beszélek!
Itt rózsabimbó-lelkű női hölgyek és gyerekek is vannak!És még nem múlt el 11!
Akkor az akadályt kell leküzdeni, nem a közlekedő edényt...hmmm
Ne borzolj!
Mi változik egy ilyen dologtól? Egyedül talán Hápi érzi kicsit jobban magát ebben a szituban...akkor sem tetszik ez, és kész!És Hápit én is imádom, de ezt nem kellett volna...elmesélnie...sem.
Kazam [59937] hsz.-val értek egyet!
Kedves Kazam!
Mint említettem nem igazán szoktam törődni az efélékkel! De hát itt elszakaft a cérna. pont.
Ezek között a hülyék közt élek nap 2-300 Km-t. Általában észre sem veszem.
Hidd el ez az ember többet motoros közelébe sem fog menni.
Lehet fölöttem pálcát törni én bírom!

HÁP
Igaza van kazamnak.

Tehát ha kirángatunk valakit az autóból agyon kell verni vagy levágni a fejét a tükörre tűzni, nehogy ártson a többi motorosnak

Ne tessék félmunkát végezni
Erről beszéltem. Legközelebb meg egyszerűen ráhúzza a kormányt egy motorosra. Gratulálok. Köszönöm annak a pórul járt nevében.
Ha jól tudom Te az első harmadában mentél. Nekünk be-befigyelt a kilo60-70 a vége felé. Az utasnak ez már nem túra tempó.

Blu: egyébként ha valaki bunkó neked is annak kell lenned? Mi vagyunk a törékenyebbek ezért nekünk kell nagyobb tűrőképesség.
Lehet ez ellen lázadozni de változtatni nem lehet rajta. Változtatni a kulturált motorozás irányába lehet. Ennek meg nevelő hatása van. Ezért tartom fontosnak a tapasztalt öreg rókák megnyilatkozásait. Tehát példamutatás.
Isten Vagy, Háp, ezért imádlak!
Óvatos? Te?
Az évadnyitón ki ment legelöl elégsokkal?
Jajjmá, van amikor a verbális kommunikáció és problémarendezés akadályokba ütközik ...
Hát ja...de nem lettem büszkébb háziszárnyas barátomra...
A gyorsgázról ennyit tudok amennyit leírtam. Esetleg kérdezd meg a motorszerelés topikban hogy mit lehet tenni, de szerintem bármelyik motoros boltban tudnak segíteni.

Ahogy nézem a képeket, a legfeszesebbre van állítva. Nálam is azon volt, aztán kitekertem hogy 4 rovátka látszon ki, ( a 4. már csak épphogy) és olyan mintha más motoron ülnél. Kisimítja az útegyenetlenségeket, másképp fog a fék, vagyis úgy érzed, nagyobbat bólint fékezésnél, rossz minőségű úton kanyarban biztosabb az úttartás, nem pattog el. Viszont döntésnél jó úton néha érezhetően hintázik a motor ami bizonytalanná tehet.

Érdemes próbálgatni hogy hogy jobb neked.
Ő... hát a negyedére az kicsit túlzás :) Inkább a 3/4-e kellene :) Hol lehet ilyen gyorsgázt venni?

Itt van egy kép a villámról, így vettem a mocit, azóta hozzá sem nyúltam: http://jegember.uw.hu/gs500/
Akkor ha jól sejtem az enyém az "über kemény" állásban van?
Szép. :D
A villa felső végén van 2 kis csavar aminek csak 2 oldala van, a többi domború, azon vannak rovátkák azt kell csavargatni. Minél több rovátka látszik ki annál puhább. Ez az előfeszítést állítja.

Ha hosszú neked a gázmarkolat útja akkor kitalálták a gyorsgázt, igaz crossmotorokra. Annak a segítségével negyedére lehet rövidíteni a markolat csavarást. Utána már nem lesz éppen egy finom szerkezet...
Jajjmár Pupákok!
Az autós vs. motoros örök ellentét!
Előre bocsájtom, hogy nem szoktam törődni a paraszt autósokkal, kikerülöm és iszkiri, már ott sem vagyok. De van amikor elszakad a cérna.
pl.:
Haladok az alagútban, az Attila út felől a Clark Ádám tér felé, persze a sorok között refivel! :) Autósok lehúzodnak,intenek, hogy mehetek,többsége normális, csak egy nem! Sőt kirakja balra az indexet, behúzodik középre,jön velem szemben,villog és mutogat meg üvöltözik ki az ablakon, hogy a k.va anyádat széttaposlak.
Hápika magáll középen, sztender le ( dugót ugye nem csinálok, mert áll az alagút ), motorrol le, ablakon benyúlás, embert félig kirángat, és két akkora hatalmas sallert kapott, hogy csuda!
KIENK MI JÁR UGYE !

DE HÁT AZ ÉLET SZÉP! ! !
Nekem 2001-es elöl állítható telós a gépem, de fogalmam sincs hogy kell állítani. Mit kell ott csavargatni és merre?
A másik kérdésem, hogy valahogy a gázmarkolat útját nem lehet lerövidíteni? Kicsavarodik a csuklóm ha csőgázon akarok menni.