Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

erre gondoltam. Mert most 5-8 fokra lett belőve.. aztán használva meg inkább 20+ fokokban lesz
A szinkronnak mindegy.....a beállításoknak nem....
És ha szinkron előtt eladom a gépet az ér?
Szerencsésebb, meg kényelmesebb is, de most volt rá időm.
Karbiszinkront nem szerencsésebb olyankor csinálni, amikor motoros idő/hőmérséklet van?
Ma próbálkoztam a házilagos karbiszinkronnal. 6-os műanyag cső, Actevó bele, aztán hadd szóljon. :)

Valami gebasz volt, mert amikor beindítottam a motort, a 6-os csőben mintha "bugyborékolt" volna az olaj. Talán túl rövid volt a cső vagy valahol levegőt kapott. Van valami tipp, hogy miért kezdett el "bugyborékolni"?

Emiatt nem lett a legpontosabb a művelet (egy szinkronteszterrel össze se lehet hasonlítani), de a kis rövid körön jobbnak érződött a gázreakció, egyenletesebb lett az alapjárat.

Érdekes volt az is, hogy a karbiszinkron csavar állítgatása közben - a már üzemmeleg motor - néha elkezdett füstölni/gőzölni, ha odébb csavartam, akkor nem.

Jól ellegóztam vele, már hiányzott egy kis motorszerelés.

Ja, majd' 2 hónap állás után alig akart indulni. A saját akksiját leszipkázta, próbáltam bebikázni egy 74 Ah-s akksiról, azt is leszopta. Végül a kocsiról, járó motor mellett lehetett elindítani egy órás szívás után...

Bocs, hosszú lett. :)
Nav-ban most voltunk............szegény fater 4 éve meghalt.Most került rá sor hogy a vállalkozását átnézzék kiemelt sürgősséggel.
Ne tudd meg mennyire buták ott az ügyintézők.
Bevittük a kért KB 100 Kg papírt.Ránéztek...........elsápadt a hölgyike és aszondta ő át nem nézi jó ez úgy ahogy van.
A főbb számokra rásasoltak és mehettünk.
Nem is ezekre gondoltam, bár a rendőrség egy részére már igen. NAV, munkavédelem (lehúztam pár nyarat építőiparban, sose találkoztam velük, de ha mégis, előre lehetett tudni már reggel, hogy jönnek), ÁNTSZ, meg hát sorolhatnám...
Azért ez nem ennyire rossz.Felettébb örülök hogy ha tűz van kijönnek a tűzoltók és ha baleset van intézkednek a yardok meg elvisz a mentő.
Még ha nem is jól műkszik minden.
Ez tökéletesen így van. Csak sajnos a legtöbb ember még mindig nem látja, hogy ezek a szervek nem érted vannak, hanem azért, hogy minél több pénzt gyűjtsenek be, a saját fenntartásuk érdekében. Az államapparátus 90%-a nem érted működik, hanem azért, hogy legyen az ott dolgozóknak munkahelye, meg a vezetőknek lenyúlási lehetősége...
Ki kell velük baszni..........nem kell megengedni hogy legyen okuk.
Te is kicseszel velük a blokkolóval.
Igen, ellenőrzés kell, csak ha nem tudnak eredményt (azaz büntetést) felmutatni, akkor nem 100 embert tartanak erre a célra, hanem csak 20-at. Arról nem beszélve, hogy aki nem eredményes (nem gyűjt be kellő mennyiségű pénzt), kirúgják. Nagyon jól tudod te is, hogy a rendőröknek is ki van adva, mennyit kell bírságolniuk. Ahol költségvetésben szerepel, hogy X összeget be KELL gyűjteni a bírságokból, ott ez így működik. Aki mást hisz, az finoman szólva is naiv.
Amúgy azért néha jó ha a rendőrök egy lámpa kiesésekor kiállnak forgalmat irányítani.................azt szeretem.Pláne míg itt volt az EU.
Hát ez azért nem állja meg a helyét, mert attól, hogy minden rendben van, attól még kell az ellenőrzés, vagyis kell az az ember, aki ellenőriz, ergó nem rúgják ki. Csak így az "áldozat" lelki okokból fog fizetni. Vagy sajnálatból, és mindjárt nem "büntetés" íze van, hanem egyfajta segély..... (Amúgy meg aki akar, az talál okot a büntetésre, mert mindent meg lehet magyarázni, hogy mi miért is nem jó....)
Egyik kedves autószerelő ismerősömet is meglátogatta egy munkavédelmis. Közölte vele, hogy nem akar ő olyan nagyon szétnézni itt, 40ezer Ft lesz a bírság. Ismerős megkérdezte, hogy jó, de ha igazából szét se néz, mire is oszt ki büntetést? Válasz:
- Kedves uram, ha én nem büntetem meg magát (és a többieket), akkor az azt jelenti, hogy minden rendben van. Ha minden rendben van, akkor nincs rám szükség és kirúgnak!

Ennyit a rendőrségről, NAVról és az összes létező szervről, aminek bírságolási joga van! Pontosan ugyanígy működik mind!
A rendőrség,a munkavédelmi felügyelőség, az ántsz,a fogyasztóvédelmi hatóság, és még jónéhány felügyelő hivatal átalakult pénzbehajtó céggé. Ki van adva ki mennyit hajtson be rajtunk.Nekünk nincs más dolgunk,mint befizetni.
valahol így büntetnek:

http://www.youtube.com/watch?v...

2:34-től, de aki nem látta, érdemes az egészet megnézni, annak is, aki nem szereti Fábryt, mert ez függetlenül attól jól sikerült neki.
Hát, érdekes elgondolás. Vannak jobb képek is (és még ennyibe se kerülnek), amit a fészbukra raknék...
legalább lesz új kép a fészbuk profilra
Most már nem %-ban mérik a sebességtúllépést, hanem mint a linkelt oldal is mutatja, km/h-ban. Mondjuk ez mit sem változtat a dolgokon.

Nem rég mi is kaptunk egy "díjnyertes fotót", egy olyan helyen, ahol már huszon X éve járunk, de még sose mértek. Amikor arra mentünk, pont mértek... Így sem volt nagy mértékű "ámokfutás", de arra pont elég, hogy 30e pengővel díjazzák. Ez van, az ünnepek előtt kell a pénz... :(
Azt nem tudom, hogy ott milyen a tábla de az alábbi lehetőségek vannak:

Ha nincs tábla (ha van is a kereszteződés feloldja, kivéve, ha a településtáblával egy tengelyen van, lásd: Szilsárkány 30km/h):
50 km/h helyett 69 km/h 38% vagyis 30.000 HUF

Ha a mérési ponton 40 km/h a megengedett: 73% vagyis 45.000 HUF

Ha 30 km/h a megengedett, akkor ez 130% vagyis 60.000 HUF.

http://motorteszt.com/site/ind...

De figyelembe kell venni két dolgot:
- ha az órád 69-et mutat, kevesebbel méssz, plusz a rend éber őre levonják a trafi mérési hibáját, ami 1-3 km/h típustól függően, vagyis lenet, hogy a 69 valójában "csak" 63 km/h.
- a kereszteződés feloldja a sebességkorlátozást, így ha volt is korlátozás (kiv. a fent említettet) a kereszteződéstől nem él (előtte igen)

(Amúgy sajnos az élet ilyen, hogy aki folyamatosan szabályos, de 10 évente egyszer minimálisat vét, azt elkapják, és megbüntetik, de aki heti rendszerességgel vét, és veszélyes, azt is csak 10 évente büntetik meg.... Na jó, nem 10 évente, de nem is minden alkalommal......)
Segítséget kérnék olyanoktól, akik ismerősök Monorierdőn!
Lefotóztak éberék kocsival, amint 69-el "száguldottam" keresztül szeretett községükön. Mivel mindig figyelek erre, és nem taposom a gázt eléggé bántja az igazságérzetem, főleg karácsony előtt.
Szóval a kérdés, mennyi a megengedett sebesség Monorierdő Fürdő u. és 4-es út kereszteződésénél? Konkrétan van ott egy placc az út szélén, és onnantól a Monorierdő vége tábláig.
Segítséget köszönöm!