Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

42/17 van fent neked 106-os lánccal?
100% egyetértek, az utcain 42 van hátul tavaly óta, mintha új motorom lenne, csak vigyorgok rajta.
A pályagépre kíváncsiságból(megalomániából) tettem 46-ost, na az nem viccel..... 😆
Igen , gondolkodtam azóta és mindenképp megpróbálom visszamahinálni.
Remélem , nem amiatt rángatott mint a veszett.
Igen köszi , jelezték már , hogy van szemem , csak nem használom 😀
Mindenképp vissza kell kötni a PCV-t. Attól csak sokkal jobb lesz. 😉
Hátsó keréken 121 lóerő?
Mert az főtengelyre visszaszámolva, ami ugye a gyári adat megvan.
Mármint belül 😀
Azért van hátulról benne a fém távtartó.
A belső oldalán kell lennie a pánt mindkét felének.
Szia,
Miből gondolod, h csak 100 lóerős?
Annó sok TLR-t csak 72kW-os papírral adtak ki itthon, mert volt némi keveredés, de ugyanúgy 98kW a teljesítménye. Pl az enyém is olyan. 😀
Szép 😍
Lehet a PCV-t vissza kéne kötni.3-4 ezer körül úgy rángatott , hogy kijött a reggeli.Mondtam a szerelőnek szedje ki , lehet az a probléma.
De ezzel egyidőben kapott szívósor cserét is. Igy most nem tudom melyik volt a bűnös.
Be van kábelezve , igazság szerint "csak" rákéne kötni. Nem csináltam még ilyet. Nagy ördöngősség?
(a vákuum rendszert még tanulmányozom)
A kábelvágás probléma úgy látszik meg van oldva.
Nekem felújított blokkal, sportszűrő, átalakított légszűrőház, PCV, Autotuner, sportrendszer, nagyobb sűrítésű Wiseco dugókkal lett padolva 135LE. Én is azt hittem lesz vagy 150...
Szóval a 121 ló nem túl jó, de kb reális egy 20-25 éves TLR-nél.
Viszont ha benne van a PCV, akkor ki kell kapni a vákuum rendszert, mert nincs rá szükség(pirossal jelölve):
Whoops
Ehh....

Mutatom mit találtam.
A kék alatti kábel lett volna az?(ez már igy volt)
Ha igen nagyon szomorú lennék.
Van benne 5-ös Dyno ami most ki van iktatva. Azzal mértek anno 121 lovat.De nem jön ki a matek...
Most akkor mi a fákk?
43-as nem mertem venni, mert hátha rövid hozzá a láncom. Majd lánccserekor egyszer :)
Pfff.....*aszki.
Most , hogy mondjátok tök egyértlemű.
Úgy tünik az anomália én vagyok. 🤔
De eléggé lehet, sőt biztos hogy egy oldalon kell lenni a füleknek. 🙂
Esetek nagy részében kívül.
Nem lehet, hogyeredetileg a pánt két füle nem a felfogatás két átellenes oldalán volt, hanem mondjuk mindkettő kívül?
Hmmm....

Hát adtatok programot rendesen... 😃
Szívócsonk és barátai (légszűrő etc.) már pipa.

Viszont adjatok választ pls nekem a képen látható anomáliára.
Eddig is ez a dob volt fennt vizsga elött.
Mi történhetett a pánttal? Még a védőgumi is kicsúszik alóla.
(már nem iszom , úgyhogy a részeg szerelés nem opció)
Ja igen, a vezeték elvágás mellett a legnagyobb tuning a leáttételezés.
Nekem 17-43 van, 6-ban bele tud forogni a szabályzásba.
😁
Próbáltam berakni fényképeket, de mobilról nem megy a feltöltés...
Ha felraksz a motorra egy Healtech-es fokozatkijelzőt, abban benne lesz a TRE.
Ezt a vezeték elvágása nem oldja meg, a környezetvédelmi tiltás megkerüléséhez kell a TRE.
Ami lényegében egy ellenálláson alapszik, amitől azt az értéket kapja az ECU, hogy 4-ik fokozatban van a motor. Vagy valami ilyesmi...
Nem tudok róla hogy az elektronikai szabályzáson kívül volt-e másmilyen fojtás az R-ben.
A TLS-en volt félig lezárt szívógumi, azt cikkszám szerint is meg lehet különböztetni, R-hez ilyet nem találtam.
Az enyém is fojtott volt, elég volt a vezetéket vágni.
De ha biztos akarsz lenni a dologban, kell egy kicsit szerelgetni. Tank le, légszűrőház le, injektor le, és meglátod hogy milyen a gumi.
Valamelyik modellnél volt talán a szívócsonkban is folytás, de nem biztos.
Szerintem a TRE annyira sokat nem hoz. Én nem is szarakodtam vele. Ma jön meg hátra 42-es lánckerék. Az talán ér majd valamit :D
Illetve még egy dolog...

Azért írtam , hogy nem megoldás a TRE , mert ezt a rövid választ kaptam egy hazai forgalmazótól.

De ha leveszi a környezetvédelmi fojtást 1-2-3-as sebességben , akkor mégis kell érjen valamit !? (vagy az ECU nyírbálása ezt is iktatja?)

Nyílván nem Hayá-t akarok belőle varázsolni , de ha 130 lovas a motor , akkor a roppant okos "törvényhozó" ne korlátozza nekem azért, mert azt a látszatot akarja kelteni , hogy bármit is foglalkozik a környezettel.
Remek!

Köszönöm a segítséged!