Ja ès mèg azt is megtudtam hogy Olasz származású a vasam.
Rátette gèpre de nem mutat hibát, úgyhogy el lesz vele egy darabig. Nem gyengèn nyomja az ipart, egyszerre szerel autót motort. Motorok a garázsban az autók meg az udvaron, jelen esetben három Skoda Oktávia szètbombázva
Ès mondott mèg egy dolgot amit a Triumphnál nem tudom mièrt nem említettek eddig. Mègpedig azt hogy volt egy visszahívás a hátsó hajtásláncban van valami amit cserèlni kellett volna már de mèg nem törtènt meg úgyhogy azt is elintèzi
Ha azt mondja hogy áhh csak egy bolhacsípès akkor megvárom, ha viszont bonyolódik a dolog akkor otthagyom ès már az új kipufogóval megyek èrte ès akkor egyúttal azt is felpattintlyuk rá
Aki tud eladót vagy van neki kinőtt, megunt, feleslegessé vált és pénzre cserélné kérem ne tartsa magába!
Picit gondolkodva, hogy mit tudok vele csinálni: a gázreakciót tudom beállítani jóra, meg elrontani szegény/dús keverék irányba. Ebből pedig meg is van, hogy a '05 R1-en nem volt lambdaszonda (de ettől még etalon módon volt megírva gyárilag az ECU), volt viszont egy második, szervós pillangószelep-sor (és míg ki nem szedtem, ténylegesen az ECU döntötte el, mennyi levegőt enged).
Tehát amire jó lehet ez a motor:
- a szimpla pillangószelepes (kézi) esetleges túl nagy gázadásainál pl. elzárja a levegőt, kicsit enyhítve a rider túlbuzgó csuklóhatását;
- a lambdaszonda alapján kis fordulaton a levegő adagolásával segíti a cél AFR érték tartását;
- esetleg motorfék üzemmódnál csinál még valamit;
- ?
(Az biztos, hogyha ennek a beállítása nem jó pl. új térkép írása után, akkor hiába lenne jó amúgy a térkép, ez a motor olyan mértékben hat az alapjárat ... 3500 tartományban, hogy rossz beállítással használhatatlan = 3500-4000-es fordulaton és felette húz csak normálisan a motor. Mire erre rájöttem...)
Ezt járó motornál kellhet/érdemes állítani, a jó értéken a cél alapjárati fordulat is pártíz fordulaton belülre beáll, és a gázreakció is ott a legjobb. Nem egy nagy művelet, de annál fontosabb.