Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát nem értek hozzá, de pl a szomszéd szóvá tette, hogy vasárnap éjfélkor a csapágyhangos, zakatoló keverőnkkel az ablaka alatt kevertük a cuccot és ezt mi jogosan zokon vettük így néha locsolgatva otthagytuk 1 hétre járni a gépet. mivel rendesen zuhogott még 7 nap múlva is így azt gondolom nem kötött bele, még szerencse, hogy nem került semmibe pedig nagy motor van a gépen ami sokat eszik, de az áramot is tőle loptuk. 😇
Jó erős legyen az a futó , mert az a 2köb 5 tonna ! 😉
Ha kevergeted is megdöglik egy idő múlva ! valamikor régen 2h volt a limit , aztán szemét ! Ma már jóval tovább is szoktuk pörgetni ! 🤫
Már 2hete megkezdtük , nekem 310 km a kezdő karika és a 42.év nagymotorral ! 😉
Na vazz, lemaradtam. 😒
Jövő hétvégén elmennék érte, 4 kanyarban elhozom futón, addig kevergessétek. 😁
Ment a levesbe ! 2m/3 kuka ! 🤨
Az enyém elég sokat van otthon napközben 😃
Messze vagy, de jöhetsz Csesznek felé, majdnem olyan mintha motoroznál, csak a mixert ne döntsd túl mélyre a kanyarban 🤣
2-3 talicskányi érdekelne belőle, le kell betonozni 2 oszlopot
Na, én a mai nappal megkezdtem a szezont, közel 400 km - mátra, karancs, bükk. Igazi jó idő volt.
Az autóval is az a baj, hogy akkor nincs otthon általában amikor süt a nap, úgy meg nehéz tölteni. 🤷‍♂️
+ az adó 🤔
Amúgy én könnyen dumálok, már vettem 82 kilowattot, és még kereke is van, szóval tudom mozgatni 😁 A BYD támogatja a v2l módot, 3 kW-t tudok belőle kivenni folyamatosan 240 volton, vagyis 3 napon át.
Csak kábé számoltam fejben, lehet hogy elbasztam 😁 de nem nyolc euró/darab van odaírva?
Nem kell valakinek 2köb beton , megy a szemétbe ! 😉
Ja és ez csak 15kWh, szorozd fel hogy 50 legyen 🤣 kurva sok szart kell elhordani érte 🤔
Én 1,3 misit számoltam 🤣 14db kell párhuzamosan hogy 280Ah legyen es abból 16 sorba az 224db. 14,5 eur darabja 🤔
850 000 kifutja, mi a gond? 😀
az akku kb fele mint volt 3 éve
ha csak nincs kontaktod az itteni gyárakhoz akkor nem hinném hogy ettől jelentősen olcsóbb lenne ezután
itteni hyátban ha lenne kontakt és a grade b cellákat meg lehetne venni kicsi pénzért akkor lenne csak érezhetően olcsóbb
csúcson kb 1,2-1,3 milla volt 16 db márkás 280-as akku most 5-600 körül
ezek minimum 10 évet elmennek napi full kisütéssel is ha nem engeded 20% alá akkor 15+ évet is jósolnak nekik
persze ha az asszony nekiveri heti rendszerességgel a vasalódeszkát meg ez-az ráesik nem lesz ilyen élettartam 😂
ezekből kellene 50kwh akkupakk, akkor le is kapcsolnám a kinti villanyt
https://www.nkon.nl/en/recharg...
Nekem most számlásan brutto 336e volt a 12 420W-os panel. Ennyit megért, már csak tartaléknak is, ha esetleg összeomlik a rendszer.
Azért mondom mert majdnem bevásároltam anno hogy milyen jó, aztán nálam egy percet sem termelt volna. Most az akksiknak fut fel ugyanúgy a gyártása mint az elmúlt években a paneleké, én meg ráérek még ezzel. Lehet nem is kell több panel már csak akksi, aztán akkor tölteni amikor negatív az áram ára, errefelé megyünk.
ne is mond
ami 3 éve 72 volt az most 25....
olyan mintha 350 ezret eltüzeltem volna az udvaron
kb egy évi termelése a rendszernek
Hát én is. Nyílván kell majd 1 normális akku, de most tök felesleges beruházni, olyan lenne mint megvenni a napelemeket 75e-ért 3 éve és felrakni most. 😁
nagyon kíváncsi leszek hogy jön majd be a terv
majd írj tapasztalatokat ha működik