Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én vitatkozom azzal ami megtörtént ?! Én látom, hogy ez egy védhetetlen baleset volt a priusos részéről míg te azt mondtad hogy gondolhatott volna erre, és utólag próbálsz okos lenni, hogy márpedig úgy kell megközelíteni stb... itt csak a rendőr hibázott. Ennyi erővel minden veszélyes tárgyat száműzz a házból mert lehet megbotlasz a szőnyegben és bevered a fejed az asztal sarkába.
Nem lehet úgy közlekedni hogy megpróbálsz minden eshetőségre felkészülni, ez csak a mesékben lehet.
Több minden kéne. Az is amit írtál, az is, hogy gyalogosok egyszerre ne lépjenek az autókkal, hogy a forduló autónak ne kelljen megállni a gyalogos miatt meg még pár dolog.
Kezdve a általános iskolában kezdődő közlekedési ismeretektől a kibaszott szigorú büntetésig, a szándékos, felelőtlen és halmozott esetekben a könyörtelenségig fajulóval.
Ha féktávon belül, akkor valóban.
De én a legelején azt írtam, hogy mindenki hibás, de piros autós jobban ment a SZERINTEM elfogadhatónál vagy indokoltnál.
Az rossz indok, hogy azért mentem gyorsan, mert ledudálnak.
Most nem volt duda, akár fizet a biztosító is, de minimum az avultatást benyeli. Jó ez így?
Egy szóval nem mondtam, hogy lehet. Én azt mondom, meg kell próbálni és ésszel közlekedni, és a problémás helyeken az ott leginkább vélelmezhető problémákra fel kell készülni.
Ha oroszlán idomár lennék, nem készülnék fel arra, hogy ketrecében megráz az áram, de arra igen, hogy megesz. Ezért kereszteződésben arra számítok, hogy oldalról jön a másik. Ha látom, hogy össze-vissza keresztben állnak az autók akkor pláne, ha a környéken lakom és minden nap azt látom, hogy a sok suttyó napról-napra egyre hülyébb és egyre jobban leszarja a kreszt, akkor még jobban.
Értelek, hogy ez nem jó, meg nem is így kéne, de te azzal vitatkozol, ami megtörtént.
Ha nem néznék egy kurva szar kínai filmet, akkor azt írtam volna az órája tartó vita helyett, hogy nesztek, hát kellett ez nektek?
Igazabol csak egy kamera kene es aki atmegy a piroson szenne birsagolni, rendor se kell kialljon, es siman megoldodna, az utobbi idoben figyelem hogy egyre tobben szarnak a piros lampara, nem csak sargan atcsusszanas, teliproson is atmegy.
Ha féktávon belül kimegy eléd valaki onnan akkor amikor egyébként ez tiltva van akkor nincs mit felkészülni.És itt most leginkább a féktávon belül van a hangsúly.
Ez így leírva nagyon szépen hangzik de a való életben nem lehet kivitelezni vagy ha meg is próbálod, beléd mennek. Minden kereszteződés előtt 30alá kellene lassítani ? Vagy ha így tesz az ember, folyamatosan ledudálják, szidják, balesetet okoz.
Ez az, így kell ezt.

:-)
Mondjuk ha egy KAMAZ minden nap 8-10 autót összehajtogatna, és ez benne lenne a hírekben, szerintem pár nap múlva ez a probléma a vidékiekre korlátozódna, később azokra sem.
Miért kellett volna számítson?
Hát mert amit láttál a videóban. Mert soha nem lehetsz biztos abban, hogy nem lép gyerek, nyúl, rendőr eléd.
A kereszteződésben nyúlra nem is, de pont egy keresztforgalomra igen, ha már kereszteződés. Hosszú egyenes úton, ahol kocsisor áll, ott nem annyira jön merőlegesen ki autó, hacsak nem egy kapuból, de annak is kisebb az esélye mint kereszteződésben a keresztben érkező akármi.
A rendőr simán ki tudott volna nézni mitsu takarásából,ott van a járdasziget vonala,az simán szabadon van hagyva mindkét irányból és elég széles is hozzá,de rendőr elkottázta mert simán csak elindult.,feltételezem ahonnan kikanyarodott ott a zöld jó rövid lehet és mire átvergődött neki már piros volt.Szívás,de ha valahova beragadok és utána tovább tudok menni akkor meggyőződök a szabadútról. Csodálkozom hogy a rendőr ezzel nem volt tisztában.
Tobbel ment es kesz.
Nalunk a szabiteren minden nap a nekem szembol jovo dozsa gy. utra kanyarodok kozol legalabb 3 piroson megy at, latja hogy nem fog aterni mert a dozsan a zebra miatt feltorlodik, mind a 3 piroson atjovo balfasz keresztbe beall a ket egyenes savba. Nekem zold van, toljam ossze oket mert nekem van elsobbsegem?
Akkor nem nézted eléggé.A gyalogátkelő elejétől a csatt pillanatáig eltelt nagyjából 2sec.Ha 50el ment is ez idő alatt meg kellett volna tennie 28métert.Szóval nem hogy gyorsan nem ment még meg merem kockáztatni hogy kicsivel 50 alatt is volt.
Jó, hogy nem motorral volt.
A priusos miért kellett volna számítson arra hogy a szabad és védett útjára kifordul valaki takarásból? Egyértelműen a rendőr hibázott. A priusos talán annyit észlelt hogy féktávon belül valaki kimegy elé, látszik hogy a rendőrautó elejét kapja el. Erre nem számíthatott. Mellesleg ha én lettem volna a priusos, ugyanígy telibe verem mert, azt látom hogy az autósorban van egy kis hézag de azt is hogy kereszteződés van és feltételezem hogy mindenki betartott mindent és nem állnak a kereszteződésben, egy pillanatra sem gondolnék arra hogy valaki a védett utamra fog kanyarodni. Pláne ilyen takarásból. A rendőr kellett volna várjon míg a terepjáró zöldet kap és nem takarja ki a Napot is.
Lattam a videot, nem 50 el ment.
Akkor nézd meg a videót még egyszer.50km/h az hozzávetőlegesen 14méter/sec,ez nem volt több annál,annyival biztos nem hogy arra bármit is rá lehessen fogni.
Mind a kettő autó a levegőben volt, de legalábbis a kereke (-i).
Azt nem tudom, hogy láthatta-e, de nem tudom másképpen mondani, hogy problémás helyeken szerintem megfontoltabban kellett volna haladnia (mindenkinek). Pont leírtad, takarásban volt a keresztforgalom, láttad te is, hogy a rendőrautó megjelent mint veszély, de pont éppen ezért kellett volna erre számítania. Nem mondtam, hogy ahol nincs kereszteződés ott lépésben haladjon, de a problémás helyeken érdemes. Pont a videó a bizonyíték, hogy hiába van (van?) elsőbbsége, leszopja magát.
Azt nem mondtam hogy nem cseszte el, de en is siman kijottem volna, a prius meg nem 50 el ment.
Nem ment az gyorsan.Ezt simán elcseszte a rendőr.
Nem hinnem hogy 50 el ment, a rendor meg benn volt a sorban keresztben, ki kellett jonnie valamilyen szinten. Ha benn marad o se lat ki.
Van ilyen. Biztosito intezi oszt kesz.
És komolyan azt gondolod hogy a priusos láthatta azt, hogy takarásból a rendőrautó ki fog fordulni? Tény hogy gyorsan fordult ki a rendőr de a priusos erre nem számíthatott.