hát ez már régi sztori. Volt egy LISZ 300-as kicsi utánfutó a zsigulival horduk vele a szemetet akkor még szeméttelepre lehetett vinni. Torziós rugózású volt, meg ilyen lehetetlen méretű kereke volt amire gumit sem lehetett kapni. Kidobni sajnáltuk fater kitalálta, hogy átalakítatja. Kapott kispolák kerekeket meg laprugót. A lakatos munka kb. 1 nap volt a papírozás meg 3 hónap meg egy vagyon(fetrengős) Én még gyerek voltam eszembe sem jutna ilyet csinálni. (fetrengős)
Nem-nem. Ennyire nem bonyolult. Viszont a nyomonkövethetőség meg van attól.kezdve hogy belép az országba addig amig a faladon lóg. Régen nem.lehetett utca házszámot csak települést irni a regisztrációba. Ma már emelet ajtót is. Az meg hogy hiva hogyan.rakod fel önkormányzati hatáskör, de csak ha közterületen lesz felrakva. Erkély, udvaron belül ugy rakod ahigy akarod akár egy ötszázéves épületre is.ha nem.müemlékvédelmis.
hát ha ezt komolyan vennék szinte sehová nem lehetne szerelni klímát. Eleve nyomon kellene követni a gyártótól a forgalmazón át a képviseleti szerelőig és a felhasználóig. Aztán kb. szerintem vagy 150 szabály van arra, hogy hogyan és hova és mit lehet tenni. 200 éves épületre egyébként is eleve felejtős lenne a műemlék védettség miatt, meg utcafrontra meg még egy halom faszság. Aztán a klímaszerelő megfelelő klímahatósági vagy milyen engedély nélkül fel sem tehetné, gondolom erről eleve szakrajzon még a csavar hosszát teherbíróképességét is küldeni kellene, meg, hogy milyen falazatra megy, mert nehogymá a vályogból kiforduljon a kültéri azt agyonüsse a szomszédmacskát. Aztán 25 szögből fényképek szakrazok leírással az átmenő furaton keresztül a csövek minőségi tanusítványáig a klímagáz fajtája súlya, tárolása megsemmisítése meg halom faszságok. Ez olyan mint egyedileg gyártott vagy átalakított utánfutonknak egy biblia méretű szakrajz és leírás kellett a kpm.nek a papírozás kb. 2 szer többe került mint az egész eljárás. Na meg ha a klímánál így menne akkor érdemes lenne előző év decemberbe hozzákezdeni a papirozáshoz, hogy megjöjjön rá legalább a nyár végéig a a hatósági engedély a felszerelésről, vagy a hiánypótlás/elutasítás. Szerintem ezt senki nem gondolta komolyan amikor ezt létrehozták(gondolkodós)
Ez azért egy bizonyos rétegnek.is.szóló termék, de azért jócskán észrevehető az ár különbség működésben, zajban anyag minőségben mindenben. Amig nem látja hallja érzékeli az ember addig nem tudja.
de sörözés közben azért odabiggyesztheted a szomszédnak beleszőve a beszélgetésbe, mintha nem is lenne érdekes(legyintős), hogy ez a fos is 9 kila volt de hát az asszony akart ezt is(kezeit széttáró)
Hosszu sztori ez is.....annak. idején Soósék kezdték.ezt a hatalmaskodást a szakmában aztán rájöttek.mekkora lóvé van benne kiszedték alola, akkor még csak minisztérium.alá betolt szinten. Aztán az állam kisajátitotta ezt is. Kisebb maffia sztori:)
Amúgy még mindig nem értem a 900 ezres klíma mivel tud többet mint a 200 ezres
A hatékonyság biztos kicsit jobb, halkabb is, de kibír 4-5x annyit?
Mert szebbnek nem szebb, nem is hűthet észrevehetően jobban
Akkor most sanszos hogy ő keresi meg a.seprűjét 😀