Széttárta a kezét
Az állam részéről a felár onnan adódna, hogy erőszakkal vesz el egy magántulajdont. Mi ezt nem akarjuk ám eladni, hogy érthetző legyen
Ha mi árulnánk akkor a piaci ár a normális.
(bár már ezt egyszer alant leírtam) Így hogy kisajátítanak ezzel kettévágnak egy egybefüggően művelt területet aminek eleve csökken az értéke és baromi kényelmetlenné válik a művelése. Én úgy gondolom ezt nem piaci áron kell kárpótólni, hanem egy 3 szoros szorzóval
De elmondták, hogy ez nem kívánságműsor töröljük szemünk szánk.
Lehet perelnbi az állam ellen nem kell elfogadni az ajánlatot.
De elmonták, hogy csak azért mert "szerintünk többet kellene kapni a területért" azzal nem tudunk pert indítani. Igazolni kell, hogy miért ér többet a terület. Azt meg mi is az adóhatósági adatokbóltudunk. Lehet majd hivatkozni, hogy az erdőgazdálkodási munkák költsége nőni fog a megközelíthetőség miatt de ezt pont telibestarják.Kell mészároséknak a pénz a saját zsebükbe. Nehogymár mi mondjuk meg mennyiért vehetik el a saját tulajdonunkat
50-60 évvel ezelőtt nem kérdezősködtek. Ha nem adtad be a közösbe 2 jólirányzott pofonnal észheztérítetterk. Ahhoz képest ez már így tényleg sokkal jobb
Ha eladsz egy teherautót annyiért árazod be amennyiért a hasonló korú, jellegű kivitelű teherautók kerülnek a hahun. Ebbe nem számolod bele, hogy mennyit kereshetnél vele 1 év alatt amikor eladod mert az eladás az a te döntésed.
Amikor odamegyek hozzád azt két pofonért a nevemre íratom odab@szom eléd a piaci árát akkor az meg az én döntésem
és nem érdekel, hogy azzal szállítod a szabolcsi almát a nagybani piacra
Persze a helyzet itt annyival jobb, hogy veszel rajta egy másikat és ugyanott fojtatod.
Ez azért föld esetében nem ilyen egyszerű
az adott helyen van adott mennyiségben és kevés eladó amíg egy teherautóból annyit gyártanak amennyi az igény rá
valamit most akar kitalálni rá az állam. ezeket az osztatlan közösöket meg akarja szüntetni.
Nálunk 3-an testvérek vagyunk a tulajok egy elég nagy darabon, csináltunk rá egy kft-t mert östermelővel csak keveset tudtunk vágni és nem értük utól az erdő termelő képességét. Illetve most is nagyon el vagyunk maradva akár 20 ha-t vághatnánk évente. Most meg bejött ez a korona hiszti, azt leállt az ipari fa is.
Január körül mondjuk nekiesünk kb. 13 hektárnak most a fenyőt viszik talán.
sok dolgom nem lesz,
mert ha 1 nem egyezik akkor a többi hiába
Tény és való ezt így lehet csinálni jövünk elvesszük megépítjük. A köz javát szolgálja.
Mi beleestünk, hogy pont érintettek vagyunk hát nem örülünk neki de megemésztjük
Mondjuk az esik bele akinek van valamilye.
360 hektárnak hamarabb volt esélye belekerülni, mint akinek 2 hold földje van.
Nem én raktam fel az ingatlan.com-ra, hogy 8 vagy 9 hektár erdő eladó
Ha én teszem fel akkor a piaci ár az elvárt
Qvázi államosítják, elveszik a tulajdonod erőszakkal. A kiszámítás alapja a környékbeli adásvételek adóilletékéből számolják ki. Tehát megvizsgálnak 10 környékről származó adásvételt adott időben az ingatlanok tulajdonszerzési illetékéből állapítják meg a te tulajdonod piaci értékét. Ezzel nincs is baj ez tényleg kb. az adott piaci érték történetesen nálunk nagyjából 1 guriga/ha.
ezt mindenki maga dönti el én nem szeretnék ott sem lenni
Még nem vagy rajta de hozzáteszem könnyű rá felkerülni és nagyon nehéz lekerülni róla
az alvállalkozót ez nem érinti, hacsak nem ugyanazt e szerződést kötötte tovább, abban pedig benne vannak a fizetési kondíciók... ha nem fizet simán felszámolásra kerül a fővállalkozó....
úgy is el fogják lopni a fát