na de én befejeztem az offot, csak viccfórum ez...
És persze nem terepezek, mert mint látható elég alacsony a technika. Én a járóképességét kimondottam hóban illetve vizes körülmények között használom ki igazából. Bár megvételkor az 5 hengeres hangja és az öszkerekes kivitel úttartása és tapadása volt lényeg és persze az is, hogy szinte egy szem rozsdát sem találsz egy ilyen korú autón . Az, hogy egy erős darabot fogtam ki az csak örömmel töltött el engem is
.
, bár ez nézet kérdése.
Én sokáig jártam Nivával vadászni,ha jó gumi volt rajta nem ismert lehetetlent. Egy nagy ellensége van,de ez minden terepjáróra igaz,nem hasalhat föl. Ha olyan helyen mentem ahol fennállt a hasalásveszély,már előtte felező be,2sebességfokozat és padlógázzzzzzz. Húzta az alját de átment. Ezek személyes tapasztalatok. De váltottam egy Opel Fronterára,a fogyasztás végett,a niva megette a fejemet.
A lóerőket nem az Isten irgalma állítja elő, ahhoz benzint kell elégetni, nem is keveset.
Egy ekkora méneshez nem 6 liter fogyasztás tartozik, az biztos.
Én sem a kisujjamból szoptam ki az adatokat. Mikor megvettük sem az eladó sem (mivel ő egy kisbuszba számolta be és még aznap meg is hirdette ) én nem tudtam hogy mi ez(én is egy normál quattrót akartam). Az eredetvizsgánál kérdezett rá az ember az árra és miután ledöbbent megkérdeztem hogy miért. Ekkor indult az ABT sztori . Azóta volt teljesítmény mérésen és valóban nem 240 le - 270 volt a kódok szerint most gázzal és 280 000 km-el 240 le. Hogy mi van benne ne kérdezd az 5 év alatt én gumit, olajat, szíjakat, szilenteket cseréltem és máshoz még nem kellett nyúlni.
A motor még nem volt bontva ill. javítva. A fogyasztás pedig ha tetszik ha nem ennyi. Mondjuk az is igaz, hogy 150 km/h -ás sebességhez ötödikben 1800 - 2100 között forog és nem nagyon kell váltogatni. Nincs rozsda és rohadás bár 91-es, de ugye ez cinkbe mártott cucc és még anyagból van. Mivel ABT-és így a futóműtöl elkezdeve minden variált ( audi 80-90-100-200 ) alkatrészekkel épült. Az elosztófedélben lévő haljeladó pl 1996-os autó-é, tudom mert 3 napunk ment rá mire megtaláltuk.