, pesten 2 helyet is tudok.
)
majd kitalálunk valamit
. NICASIL=nikkel, kardnium, silicium. A nikkel a keménységet, a kardnium a kopásállóságot, a szilicium a kráteres felületet adja (olajfilmképződés megkönnyítése).
Most ha nem haragusztok elmesélek valamit. Tavasszal vettem egy kínai használt 200-as quadot...Előtte ilyesmi gazdájai lehettek mint a fórumozó fiatalok többsége...Persze tisztelet a kivételnek...Konkrétan arra gondoltam akik ahogy végigjár a dugattyú a hengerben 2-szer, máris nyelezik
. Na mondanom sem kell olcsón vettem, de a nagyon sok munka-az enyhe kifejezés-volt vele...Újra kellett szilentezni az összes lengőkart, vázat heggesztettem-erősítettem csavarokat cseréltem, egyszóval sok gond volt vele. Aki nem igazán jártas a szerelésben az ne vegyen kínai quadot, mert nem igaz az hogy "csak" a csavarokat kell kicserélgetni...Kb 1.5 hónap után összeállt a gép. Olyan szinten, hogy a lányommal ketten bejártuk a környékbeli földutakat szántókat... Mi is csak földúton mentünk a szántásba, és vetésbe nem tévedtünk egyszer sem....És most jön a Poén... Ha ketten mentünk, és az úton találkoztunk sétáló-kutyát sétáltató emberekkel, 1-es sebességi fokozatban alapjáraton mentünk el mellettük. A lányom megköszönte nekik hogy félreálltak-erre ők vigyorogtak mosolyogtak. De amikor egyedül mentem akkor is ilyen toleráns voltam, mégis az emberek valahogy teljesen másképp néztek rám. A szemmel verés esete állt fenn...Nah én ezért adtam el a quadot! Ha le lehetett volna vizsgáztatni akkor inkább a közúton-"közútálat nélkül"-használtam volna azt is...A másik ha éppenséggel crosssisak van rajtad, na meg egy szemüveg akkor akár bankot is mehetsz rabolni....Mert apád sem ismer meg! Csak egyszer nehogy valakit a saját apja üsse le a motorról az erdőben...Azt nem értem míg a quadok ki vannak szorítva a földutakra, és erdőkbe, addig ezek a motorosok akik mehetnek a szilárd úton is, miért nem elégednek meg azzal? Lakotterületen is van földút! Nah meg van crosspálya is...Vigyázzon mindenki magára...Ha én is meglátok egy őrültet, legyen az motoros vagy quados,- etikátlanul közlekedni, lehet én is leszedem a motorjáról....
Találtam egy cikket, itt megtalálod a porózusság lényegét! Tudod, jó pap holtáig tanul!