Fogalmak:
M1 kategória: személyszállító gépkocsik, a gépjárművezető ülésén kívül legfeljebb 8 ülőhellyel
N1 kategória: Legfeljebb 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik és vontatók.
A) A külön jogszabályban meghatározott M1, N1 kategóriájú, valamint a motoros triciklinek nem minősülő háromkerekű gépjármű végleges forgalomból történő kivonásához szükséges okmányok:
A kérelemhez csatolni kell:
bontási átvételi igazolást,
a rendszámtáblát,
a jármű törzskönyvét,
a jármű forgalmi engedélyét.
A kérelem benyújtásakor be kell mutatni:
az igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló postai feladóvevényt,
ügyfél-azonosító okmányt.
Az A) pontban nem tartozó jármű végleges forgalomból történő kivonásához szükséges okmányok:
a rendszámtáblát.
a jármű forgalmi engedélyét,
a jármű törzskönyvét,
ügyfél-azonosító okmányt
nyilatkozat a jármű tárolásáról (cím: helymeghatározás).
Sziasztok!Gidának igaza van!A környezetvédelem miatt kell papír,de nem azért mert füstöl a motor!Azért kell,hogy kivonatás után ne engedd le a földre az olajat meg a fagyit és ne ásd el amit nem vesznek vissza vasba!ezek veszélyes anyagok amiket a csak a bontós tud "elrakni"!
Kicsi híjja, hogy nem ilyenem lett. Volt 1 szép piros, akkor hozták be, nem volt magyar papírja, én meg nem akartam xarozni vele.
Sokáig nézegettem, de aztán végül az döntött, hogy mindig sor4-et akartam, akkor má az legyen.
Kérik a műszakin? néznek co-t nem van zöld kártya nincs.
Azok az euro-1-2-3-4-5-6-7-7-8-9-9-9ö-678-8-536-767-7-7-7-7 azok az első forgalomba helyezésűre vonatkozik tudtommal.
Hogyan történik a gépjárművek környezetvédelmi osztályba sorolása?
A Magyarországon először forgalomba helyezendő személygépkocsik, lakóautók és motorkerékpárok után regisztrációs adót kell fizetni. Az adó mértéke a személygépkocsi műszaki tulajdonságaitól, az első forgalomba állításának időpontjától, valamint a környezetvédelmi osztályba sorolásától függ.
A gépjármű kipufogógázának szennyezőanyag-tartalmát meghatározó konstrukciós jellemzők és a rendelet függelékeinek mellékleteiben meghatározott szennyezőanyag-kibocsátási követelmények teljesítése alapján a gépjárművek környezetvédelmi osztályba sorolása a következő táblázat alapján történik:
Motorkerékpár: 0-ás azaz nulla a nulla igaz nem semmi de nem is 1
vfr rc36 (egy srác úgyfest 99%, hogy megveszi a robeszt, akkor kidobom a lét a vifferért, és mehet a forgalombahelyezés. Lassan fél Svájc hazsnáltmotorja átmegy a kezemen majd )
Gidácskám aranytökű haverom figyelj csak megbocsájtom a barackpálinkád miatt okozott kellemetlenséget. Ha mondasz 1 jó árat full idom +tank 1 szín fehér vagy fekete és lakkozás bal idom gittelős 1 kicsit jövő év eleje mondjuk február környékén.
M1 kategória: személyszállító gépkocsik, a gépjárművezető ülésén kívül legfeljebb 8 ülőhellyel
N1 kategória: Legfeljebb 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik és vontatók.
bontási átvételi igazolást,
a rendszámtáblát,
a jármű törzskönyvét,
a jármű forgalmi engedélyét.
ügyfél-azonosító okmányt.
Az A) pontban nem tartozó jármű végleges forgalomból történő kivonásához szükséges okmányok:
a rendszámtáblát.
a jármű forgalmi engedélyét,
a jármű törzskönyvét,
ügyfél-azonosító okmányt
nyilatkozat a jármű tárolásáról (cím: helymeghatározás).
Sokáig nézegettem, de aztán végül az döntött, hogy mindig sor4-et akartam, akkor má az legyen.
Azok az euro-1-2-3-4-5-6-7-7-8-9-9-9ö-678-8-536-767-7-7-7-7 azok az első forgalomba helyezésűre vonatkozik tudtommal.
Hogyan történik a gépjárművek környezetvédelmi osztályba sorolása?
A Magyarországon először forgalomba helyezendő személygépkocsik, lakóautók és motorkerékpárok után regisztrációs adót kell fizetni. Az adó mértéke a személygépkocsi műszaki tulajdonságaitól, az első forgalomba állításának időpontjától, valamint a környezetvédelmi osztályba sorolásától függ.
A gépjármű kipufogógázának szennyezőanyag-tartalmát meghatározó konstrukciós jellemzők és a rendelet függelékeinek mellékleteiben meghatározott szennyezőanyag-kibocsátási követelmények teljesítése alapján a gépjárművek környezetvédelmi osztályba sorolása a következő táblázat alapján történik:
Motorkerékpár: 0-ás azaz nulla a nulla igaz nem semmi de nem is 1
Neked is köszönöm Csövi!