Mikor vettem a motort abban ugye főtengelyt cseréltem mert az elzö tulaj elfeljtette emliteni hogy felujitották a hajtokar csapokat. Az egyrétegü hengerfejtömitéssel volt összerakval ,hogy mennyi Km-ert mehetett mikor rakhaták össze vele az persze örök titok marad . Mikor én összeraktam akko már a 3 rétegüvel raktam össze .
OK, OK, de ha szemre jónak tűnik? Tonna erő húzza le, ha síkok a felületek, jónak kell lennie.
A Volvóm 6 hengeres alu HF-e olyan görbe volt, hogy billegett rajta 2mm-t a veztengely (levéve, mert odahúzatva a kéccáz kilós vasöntvényhez egyenes volt )
Pl a Sárgán úgy nézett ki mintha szét lett volna rohadva. (lyukacsosra marta az elsavasodott ezeréves cseréletlen fagyálló)
Ki kell cserélni.(mert ha mégsem jó akkor rábaszás van)
Feltétlen ki kell cserélni? (igen, én is tudom a marketing szöveget )
Anno a zsigán meg a Volvón is visszaraktuk, lehúztuk nyomatékkal (crova+3/4es cső ) és jó lett.
Az ezresen a hővezetés miatt (is) ilyen a megoldás, ez mellett még baromi vékony is.
Az acélbetétes a hagyományos, a réz borítású pedig egy bevált dolog (annak idején ilyet csináltattam a Wartburgomba mert meguntam hogy már a második "simát" cserélem) de ebbe nem való. Egyébként ennyiért kb kapsz gyárit is a Yamahánál.
Csak szólok hogy az ezresé nem hagyományos hf tömítés hanem 3 vékony lemezből áll. (általában nem szokták vállalni a készítők mikor meglátják, csak a hagyományos anyagból, az meg ebbe nem jó)
Én is erősen gondolkodtam, hogy merjem-e linkeli a hirdetést.
De aztán eszembe jutott, hogy Pupu is állandóan ezek miatt nyafog, és igazából tök jó a gépe.
Képet nem akarsz feltenni?
(nem kérdés volt)
A Volvóm 6 hengeres alu HF-e olyan görbe volt, hogy billegett rajta 2mm-t a veztengely (levéve, mert odahúzatva a kéccáz kilós vasöntvényhez egyenes volt
Ki kell cserélni.(mert ha mégsem jó akkor rábaszás van)
Anno a zsigán meg a Volvón is visszaraktuk, lehúztuk nyomatékkal (crova+3/4es cső
Az acélbetétes a hagyományos, a réz borítású pedig egy bevált dolog (annak idején ilyet csináltattam a Wartburgomba mert meguntam hogy már a második "simát" cserélem) de ebbe nem való. Egyébként ennyiért kb kapsz gyárit is a Yamahánál.
De aztán eszembe jutott, hogy Pupu is állandóan ezek miatt nyafog, és igazából tök jó a gépe.
link vagy link