Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Wát?
Azért írtam hogy 1,5M-ból ki lehet hozni némi önállósággal.
Amit linkeltem azt úgy nézd hogy vezetett túra minden helyi segítséggel,biztosítással,csomagszállító kisbusszal és elvisznek minden érdekesebb látványossághoz,neked csak motorozni kell.
Önállóan ezt helyismeret/segítség nélkül nemigen tudod így megcsinálni, ugyanis (szintén az ismerőseim) felhívták a figyelmem hogy pl: ha nem megfelelően választod meg az útvonalat (ami helyismeret nélkül erősen esélyes) akkor több mint valószínű hogy akár három-négy napon keresztül 1000-1500 km-en csak kopár szántóföldeket vagy köves-sziklás síkságot fogsz nézegetni ami már egy nap után is baromira unalmas lesz és ott nincs olyan hogy "jó,akkor a következő keresztúton letérünk jobbra és mindjárt jön egy jobb rész" mert nem lesz keresztben egy nyavalyás,nyulak által kijárt ösvény sem 500 mérföldön belül ami nem egyenesen menne.
Abba is gondolj bele hogy mi van akkor ha pl:részese vagy egy balesetnek (mindegy milyen félként) és orvosi/jogi segítség kell?
Én elég gyakran üzemelek az Észak Amerikai Goldwing fórumon ahol sokan írták már a helyiek is pl:hogy : I took a trip on past week in Wyoming but I didn't see nothing just a lot of fucking weeds through more than 1200 miles.(Why do I heard this fuckin' Mike?)
Aztán benne van hogy szintén nem jó felé fordulsz le egy elágazásnál és mindjárt kinéz 80-100 mérföld kerülő,mivel nem lesz elágazás addig.
Ezeken a túrákon minden ki van már találva így ha éppen nem jön egy soron kívüli hurrikán (mert általában úgy szervezik az időpontokat hogy ne a hurrikán szezonba essen, ezzel komolyan számolni kell arrafelé ) akkor elég kellemesen sikerülhet a 14 nap, ellenben ha bárhol is mellényúlsz az önálló szervezéssel és megcsúszol akkor megkeseredhet az íze az egésznek. (és önálló szervezés esetén egy középfokú angoltudásnak alapban kell lennie, bár néha még ez is kevés ha mexikóiakkal kell szót érteni és némely területen többnyire csak azokkal lehet találkozni baromira segítőkészek de az angoljukat megérteni kb annyira lehet mint az Írekét)
Ha így nézem hogy biztonságosan töltöm az időt akkor nem drága ez így ennyiért, az 1,5M-t az ott élő cimboráimmal számolgattuk ki közösen ha én tudnám kinti segítséggel megszervezni az utat Chicagoból L.A-ig ottani motorleadással és repjeggyel vissza Chicagoba. Kb kocsival is ennyi lenne ha nem valami drágábbal vagy különlegesebbel (60-70-es évekbeli kedilek vagy ilyesmi) akarnék menni. (de egy helyi Zaporozseccel meg mi a túrónak indulnék el?)
Költségmentesebbet akarok. A következő fél évben nem tok rákölteni sok pénzt egy motorra. De ha a meglévő suskából kiadja olyan, amivel nyár kozepéig elkarcolok, akkor nosza.
Neked minek most adtad el a tied
Add el nekem az fzr-t.

Nekem a váltóm szart be csak 3. van és nem tudod sehová pakolni
Itthon. bexoptam a pályát, teljes zár volt kecskemétnél. Se fel se le. de legalább ittamkv-t a kúton. Valami vegyi kamion borult.
Gumi bírta De a kuplungom megadta magát.
1x lehet nekem is szerencsém.
szegény váltóm kilehelte a lelkét

Döntőbe mit is mentéééé?
amúgy a link,amit adtál,horribilisen drága,sokkal olcsóbban meg lehet oldani
a túra motor meg teljesen felejtős,két számmal kisebb kerékkel sem biztos,hogy leérne az asszony lába:-)
marad a GW vagy a v8
csak szívom picit a véred
Most mennem kell az asszonyért.
Mire vagy kíváncsi?
Egyébként sport motorral elég felejtős a dolog, ugyanis az nem Magyarország vagy Európa. Ott bizony 55 mérfölddel teszed meg az út nagy részét mert nincs esélyed száguldozni. Lakott területen azonnal kivesznek a rendőrök, azon kívül pedig az út nagy részén nem tudsz gyorsan menni ugyanis:kutyák,kövek,homok az úton,benzinkút messzesége miatt esélyed sincs úgy menni mint itthon. Oda tényleg csak bazinagy túragéppel vagy kocsival érdemes elindulni, egyébként csak szenvedés lesz az út és az időjárás is kemény próbatétel.
Ott élő ismerőseimmel mikor utazásról beszélgettem, számtalanszor mondták hogy: "Józsi már megint az itteni fejeddel gondolkozol, tudom hogy nehéz de értsd meg: ott egész más dimenziókban kell gondolkodnod, minden sokkal de sokkal nagyobb mint amihez itt hozzászoktunk. Mondok egy példát: én naponta bejárok dolgozni mint te de te 16 km-t mész mindennap,én meg kb:160km-t és ott ez egy természetes dolog. Van kollégám aki 240km-t vezet a munkába járáshoz naponta. (busszal is lehet de az több idő)
Sziasztok!
Jó volt a buli, most már legalább ezt is kipróbáltam! Egész jól tartotta a tempót az öreg vas! A motort le se vettem a futóról,mert holnap irány Kecskemét! Ha valaki jár arra nézzen be!