Ellenben visszattértem a Mito Evo nézgetéséhez
, tehát állt a gép a garázsban, közben meg lejárt véletlen a műszaki (2 éve vette friss műszakival...). Nosza mondom indítsuk bé a gépsast, had hallom a muzsikát. Beindul, alapjárat picit magas, de sebaj, mondom hadd járjon, jár-jár...csend...megállt a gép. Gondoltam biztos hideg, röffentsük be újra, járt egy picit, ekkor elpisilte magát
. Elkezdett folyni a benzin a karbiból (?), és egy gyönyörű szép tócsa lett a moci alatt. mondom: E! Indok: a túlfolyón folyt ki mert túl sok benzint kap. Kérdezem, hogy nem-e lehtne beállítani, hogy mégse kapjon túl sokat, vagy nem-e koszos a karbi tán és tele van retyóval, de sajnos nem tudta, mivel még nem bontotta meg a két év alatt (de később kiderült, hogy a tankot azért levette...), De akárhogy is, ez nem normális jelenség, no. Optimistán, törve nem, azért kértem egy próba kört, amit vonakodva, de engedetett, mert rossz tapasztalata volt (összetörte az előző motorját egy lelkes kuncsaft). Megy vele, én is. Első körben finoman mentem vele, hogy hátha még nem üzemhőfok, de már akkor sem stimmelt. Modnom: srác ez gázos, hiába járattuk, meg ment is vele előttem, nem-e mégis csak hideg a gép, de azért énsem cibáltam meg nagyon, pont ezért hogy kíméljem, azonban mégiscsak szebb fordulatokat vártam volna, ellenben gyögyörűen nyomatékos alul az kétségetelen! Járatjuk egy kicsit, megáll. Nézem, beszélgetünk, mehet a következő próba nem bírtam, magammal, hátha csak hideg volt. 1es: 3ezer dadog...megy..5ezer dadog...6-7 de nem forogja le váltani kell. 2 es már tűrhető nem dadog ,de nem szeret 8 ezer fölé menni, 3asban már viszonlag elforgott 9-10 ig, de nagyon kelletelnül kisseb topranásokkal, és nem a power-szeleppel tévesztem össze. Tovább már nem húztam, forduló vissza, közben kérdem, hogy tudja-é , hogy a sebesség mérő nem jó, mondja: igen tudja, írta is a hirdetésben, mondom bocs, biztos nem figyeltem oda (nem, tényleg nem írta). Beszéltem róla. hogy nem egészséges agép, szerinte azért, mert úgy van beállítva, hogy több benzint kapjon, hogy jobban menjen, de ezért egyesben nem annyira jól húz. Mondom, ja... persze hogy persze...
Ő is mente vele náhány karikát, csóvált a fejét, elhetett hallani a hangján is, hogy nem szépen veszi a fordulatot, hanem torpanásokkal, dadogássokkal, tényleg, mintha több benzint kapna mint kéne. Nosza megyek egy bűvös harmadik kört is, mert nagyon szerettem volna gépet, bár akik velem voltam már csóválták a fejüket és hát én is, hogy őszinte legyek, de lelkes voltam. Elindultam, az 1es használhatatlan, fel kettőbe, ketteseben nem forog le szépen, a de a többi fokozatban is (5-6ba már nem kapcsoltam fel az útviszonyok mkiatt) olyan nehezen akaródzot felpörögni, valahogy nem ezt vártam, azt vártam hogy majd szépen zűűűm 2- zűűűűűműűűm-3-zűűűűműm-4, de sajnos mintha lépcsőkben vette volna a fordulatot néha jobban megindult, néha nem. 3-4 ben már tűrhető volt, lehett szépen érezni a szelep nyitását is, de ezt nem éreztem annyiszor ilyen szépen ahány fokozat van, az tuti. Viszont. Az első 200-300méter után húzom gyanútlanul a gázt, egyszercsak, zutty... valami kirántotta kezeből a kormányt és önálló életre kelt. Úgy beszitált a kormány mint egy szamba táncosnő csipője. Gonoldtam kész, vége, összetöröm a motort, amitől féltem, magam is, amitől meg a szüleim féltek. Mehettem olyan 80-100 körül nem tudom, lehet ez volt a szerencsém, mert így magától visszaállt a kormány az egyenesfutás vagy a szentlélek miatt, én az utóbbira tippelek.
Nyíl egyenes út volt, előtte kétszer metnem el ugyanott, nem emlékszem úthibára, de lehet az volt, ez misztikum marad, az 100%, hogy én nem fordítottam a kormányon, mivel ugye egyenes volt az út, akkor nem szokás. Ja és rádásul még a fék is valami rejtélyes surlódó hangott hallatott működés közben, de ezt még lenyeltem az elején, mondván a TZR-biztos ilyen, de azért nem tetszett már ez sem. Visszaérek, köszi... váltottunk még egy pár szót. Apum mondta nekem (, aki jött velem, de ott állt a sráccal miközben én teszteltem) hogy látta mi történt, hát nem örült szegény, azt várta mikor látja meg hogy jövök visszafelé mert, hát na....
). Ráadásul akik velem jöttek egyhangúan lebeszéltek róla. Szóval ennyi a sztori, remélem semmi sem maradt ki.
mert a műszaki kb 8000 ft, ha minden rendben van rajta..
ahoz képest oda írta a gazdája hogy"müszaki van rajta"
én inkább azt mondám, hogy "érdekes" sőt: "egyedi"
, de ezen már nem fog múlni...egy flakon festék aztán odapörkölök neki.
alakja sem nem semmi,de az a kályhaezüst az megkoronázza a rondaságát
De attól tartok, hogy amit én nézek az nem 4DL, mert az első lámpája nem olyan, mint amilyen a tiéd, hanem szögletesebb, vagy az mindegy? Már teljesen elkavarodok ezekben az apró típus különbségekben. Egy cikket olvastam, ami az olaszhoz a "mosolygós" lámpát rendeli, viszont évjárat szerint egy előttem szóló azt mondta, hogy a '94es már olasz, tehát 4DL. Én hiszek neki meg neked is, mert állítólag pont '94ben váltottak külsőt és lehet ez a példány még a korábbi szériához tartozik. Azért szeretnék vele tisztában lenni, mert ha ott leszek, akkor jó lenne tudni, hogy keressem-e rajta a Dellorto karbit avagy ne, meg gondolom eleve más alaktrészek kellenek hozzá. Maga a tulaj sajnos nem sokat tudott elmondani róla telóban.
(szér lehet találnni alkatrészt)
Hát kár érte...
Ha átlagot nézünk ezeket a 125ccm motorokat 10xx(néha a motor idősebb..) évesek használják/amortizálják.Pénz nincs alkatrészre+netröl gányolnak(lásd ittis a motorszerelés topikban)probálnak szerelni(jó esetben
)Sajna a mostani fiatalság okos és spur(+szemtelen
)és mindenhez(szeretne)ért...SZVSZ............
Én is az voltam, amikor lementem 120km-t Balatonalmádiba egy motorért. Csak aztán ott derült ki, hogy a kipufogó nem gyári(valami kontár heggesztett repedtfazék), hogy az esztétikai hibák inkább sérülések, mint apró hibák, hogy mindkét gumi kuka rajta, a lánc is stb. Egyszerűen egy roncs volt, bármilyen lelkes voltam, inkább, ki sem próbáltam. Inkább közöltem a tulajjal, hogy adja le a bontóba a motor reális árán, vagy bontsa szét, és tegye fel a használható alkatrészeket, mert ez totálkáros b..meg. Én pedig motort akarok venni, és nem alkatrészt...
Szépen hazajöttem, és keresgéltem tovább a következő hulladék után.