Azért a hazai bontókat is nézdd meg, bár én tegnap mentem neki egy .... 35 eFt-ért akar adni egy 900-as első teló rugót ami használt! Az új ár párban 25 eFt!
Szóval vannak abnormális tagok.
Azt is mondhatnám, hogy az XJ egy csendes jószág. Amúgy a kupplung szerkezete erősen eltér a többi verdáétól. Ez ki húzza a kosarat, és nem kinyomja. A mechanika a fedélben van kialakítva, és nem egy mérnöki csoda a szerkezete. Semmi megvezetés, kontaktus nincs a kosárral, ezért nem együtt futnak. Ettől van a zaj.
Amit viszont nem értek, az az, hogy hogyan lehet csendben eleinte?
Márpedig ha csendes is tud lenni, akkor javítható is. Namost az enyém még nem zajos, meg olajcserém sincsen, így nem állok neki kísérletezni.
,már az enyémnek is van kicsi hangja,de amúgy mi lehet, vagy csapágy vagy lánc? azért érdekelne mert nem tudom, még nem szedtem szét ezt a típust. köszi
érdekel, ja meg a porlsztó beállítás
A fesz.szab. vagy rossz vagy jó általában. Amúgy nem hiszem, hogy németből 25 ropi egy szabályzó. Annyiért már fél XJ kapható... (no jó túloztam csak 1/4
)
Ha szerencséd van akkor az összes töltéssel kapcsoltos csatlakozást letisztítva+végighúzva megjavulhat (generátor, fesz.szab, miegyéb). Ha ekkor sem emelkedik 12V fölé, rámérhetsz a generátorra, hogy nincs e szakadás/zárlat. ha ez is jó akkor marad a fesz.szabályzó/generátor csere. Ezek jó eséllyel kaphatók, és a fesz szabályzó egyéb típusokban is előfordul. A generátort mint LIMA keresd német nyelvterületen.
Remélem segített a süketelésem.
Így jár az aki éjszakás után felkelve rögtön beül a gép elé.
Mit szólnátok ha a találkozó helyszíne Tatabányán a Turulmadárnál lenne?
Ez is szép hely!
Üdv.:XJ750