· Képek: Magyar Mentőmotor Alapítvány · 2017. március 17. 2

Ismét úton a mentőmotorosok

Felkészültek a szezonra

A tavasz beköszöntével a mentőmotorosok is újra előveszik gépeiket, hogy amikor baj történik, mielőbb a helyszínre siethessenek. Most egy tollvonással Te is támogathatod őket.
Időről-időre felbukkan a Magyar Mentőmotor Alapítvány neve a sajtóban, s hogy, hogy nem, valahogy mindig egy kellemes, szívet melengető esemény kapcsán, pedig a felkészült és gyors motorosok mindennapjai éppen a balesetekhez, szerencsétlenségekhez kötődnek. Legutóbb arról adhattunk hírt, hogy a motorosok több mint félmillió forintot dobtak össze az alapítvány munkatársainak új eszközökre, előtte a príma hangulatú Mentőmotoros napról készíthettünk riportot, illetve azt is megleshettük, milyen különleges felszerelések lapulnak az egyszerűen csak „130 lovas sebtapaszként” aposztrofált Honda VFR1200X Crosstourer dobozaiban.
Interjú Varsányi Zoltánnal, az OMSZ Mentőmotoros Szolgálat vezetőjével a Budapest Motor Fesztivál színpadán, 2017. február 26-án
A nagyközönség a motorkiállításon találkozhatott legutóbb a gépekkel, illetve a mentőmotorosokkal, akik azóta saját kezűleg, családjaikkal közösen szedték rendbe a motorgarázst, ahol a vasak pihennek, melyek felkészítve, friss vizsgával várják az első bevetéseket. Ezekből pedig nincs hiány: évente 2-3000 esethez riasztják őket a fővárosban és környékén. Ha Te is szeretnéd segíteni munkájukat, adód 1%-ának felajánlásával támogathatod az alapítványt. A szervezet adószáma: 18019807-1-13, ezt kell beírnod a bevallásba, hogy hozzájárulhass a villámgyors dokik munkájához.