Kétségtelen, hogy élhetőbbé válnak a nagyvárosok, ha a közlekedők autó helyett inkább motort használnak. Csökkennek a torlódások, dugók, megoldódnak a parkolási gondok, a megtakarított időről és a kisebb környezetszennyezésről nem is beszélve. Nem véletlen, hogy egyre több ország – például Lengyelország és Románia – vezetése is úgy döntött, hogy a sofőrök automatikusan vezethetnek legfeljebb 125-ös, 15 lóerős motorokat, míg más államokban (pl. Németország) rövid vezetéstechnikai tréning után ülhetnek át négyről kétkerékre.

advesmoto-ingyenes-jogositvany-motorosoknak
A benzines és elektromos motorok vásárlásánál is élhetsz az ingyenes jogsiszerzés lehetőségével

Ezt az elvet követve úgy döntött a Brixton, a Malaguti, a Motron és a NIU márkák hazai forgalmazója, az ADVESmoto, hozzásegíti a leendő motorosokat, hogy a jogsiszerzés – viszonylag magas – költségei nélkül kezdhessék meg motoros pályafutásukat.

Ingyenes jogosítvány a Brixton, a a Malaguti, a Motron és a NIU modelljeihez

– Nálunk található az ország legnagyobb 125 köbcentis modellválasztéka, melyeket már 16 éves kortól lehet vezetni – írják az akció szervezői. Hozzátették, hogy a jogosítványszerzés költségeinek átvállalásával segítik a motorozás népszerűsítését, illetve határozott céljuk, hogy ezáltal minél többen válasszák a motort autó helyett, legalább a nyári hónapokban.

advesmoto-ingyenes-jogositvany-motorosoknak
Az akcióban A1 és A2 kategóriájú motorok vesznek részt

Ha élnél a lehetőséggel, nincs más teendőd, mint kiválasztani a leendő motorodat, és jelezni vásárlás előtt, hogy még nincs jogosítványod. Minden mást a forgalmazó intéz: bejelent téged az SOS autós és motoros iskolához, kifizeti a teljes elméleti és gyakorlati képzés költségét, így neked csak a vizsgadíjat kell állnod. Fontos részlet, hogy az akció más kedvezménnyel nem vonható össze, illetve csak új, még nem forgalomba helyezett modellekre érvényes.

advesmoto-ingyenes-jogositvany-motorosoknak

Ha további kérdésed lenne vagy megnéznéd, milyen motorok közül választhatsz, csak látogass el az ADVESmoto honlapjára, ahol mindent részletet megtalálsz a december 31-ig tartó akcióról.